930×122 CAPRA 5

furtună

Vin furtuni, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Din NOU!

UPDATE ORA 14.00: Noi localităţi care intră sub incidenţa avertizării de fenomene meteo periculoase, până la ora 14.40.

Citiți și: Argeș: Alertă! Pericol de inundații!

 

Citiți și: Argeș: Alertă de inundații! Este COD GALBEN!

 

UPDATE ORA 13.15: ISU Argeş transmite că sunt iminente manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate prin averse torenţiale ce vor acumula local 35 – 45 l/mp. În intervalul orar 13.00 – 14.00, mai multe localităţi din judeţ sunt sub Cod Portocaliu de vreme severă.

Zone vizate: Pietroşani, Mihăeşti, Schitu Goleşti, Corbi, Stoeneşti, Muşăteşti, Poienarii de Muscel, Godeni, Berevoeşti, Aninoasa, Domneşti, Cetăţeni, Vlădeşti, Boteni, Mioarele, Hârtieşti.

 

 

Ştirea iniţială – ora 10.28

Vin furtuni, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Din NOU!

Agenția Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp o avertizare meteo valabilă între 11 iunie, ora 12:00 și 13 iunie, ora 23:00.

Avertizarea este cu cod galben pentru județul Argeș și anunță manifestări de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

 

 

Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90