Donaris 930 x 122

date

STS face un Centru de Date Regional pentru Regiunea Sud Muntenia

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) intenționează să depună în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027 cererea de finanțare pentru amenajarea Centrului de Date Regional Sud Muntenia, în parteneriat cu Consiliile Județene din Regiunea Sud Muntenia.

Citiți și: Pitești. Mare surpriză, mâine, în Piața Primăriei

Obiectul acordului de parteneriat constă în crearea cadrului de colaborare dintre părți în vederea dezvoltării și administrării unui Centru de Date Regional în regiunea Sud Muntenia ce va putea fi utilizat și de instituțiile și autorități publice din judeţul Argeș.

Conform prezentării transmisă de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, în prezent, sistemele informatice ale administrației locale înregistrează, în marea lor majoritate, o uzură avansată, atât din punct de vedere al echipamentelor hardware, dar și al programelor software care nu mai beneficiază inclusiv de update-uri de securitate.

Citiți și: OFICIAL: STS NU URMĂREȘTE PACIENȚII COVID-19

Aceste vulnerabilități generează riscuri asupra bazelor de date gestionate, care pot înregistra coruperi, pierderi parțiale sau totale a informației.

Lipsa de omogenitate a sistemelor informatice și tehnologiile vechi cu care sunt dezvoltate sistemele informatice generează dificultăți tehnice majore la schimbul de informații între instituții și la interoperabilitatea acestor sisteme.

Centrul de date construit va fi proiectat urmărind caracteristicile standardului Uptime Tier III și principii de eficiență energetică mare.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90