930×122 CAPRA 5

pacienti covid

OFICIAL: STS NU URMĂREȘTE PACIENȚII COVID-19

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis un comunicat prin care explică faptul că noua aplicație de monitorizare a zonelor în care există cazuri confirmate COVID-19 nu urmărește persoanele depistate pozitiv, ci doar colectează informațiile medicale pentru a fi centralizate și raportate ulterior.

Citiți și: Pitești. Mare surpriză, mâine, în Piața Primăriei

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la sistemele informatice dezvoltate de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru Ministerul Sănătății care să sprijine prevenirea răspândirii noului coronavirus și ca urmare a solicitărilor mai multor trusturi de presă, pentru corecta informare a cetățeniilor, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:

STS nu dezvoltă o aplicație bazată pe colectarea informațiilor de localizare a persoanelor, ci o funcționalitate suplimentară a aplicației Corona-Forms, utilizată în prezent de autoritățile medicale.

Citiți și: Argeş: Toate paturile de la ATI ocupate şi pacienţi care aşteaptă

Noua funcționalitate va permite o monitorizare medicală a cazurilor COVID-19, pe baza informațiilor introduse în aplicație de entitățile prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătății pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

La solicitarea Ministerului Sănătății, pe platforma Corona-Forms, vor fi prezentate într-o interfață grafică internă de tip hartă adresele declarate în timpul anchetei epidemiologice de către persoanele care au rezultate pozitive la virusul SARS-CoV-2. Această funcționalitate va fi disponibilă doar factorilor de decizie și va permite filtrarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, pe zone, până la nivelul străzilor. Reiterăm faptul că această funcționalitate nu presupune monitorizarea persoanelor.

STS a dezvoltat, pe baza cerințelor operaționale stabilite de Ministerul Sănătății, un sistem informatic care permite centralizarea datelor cu privire la persoanele confirmate cu noul coronavirus.

La acest moment, potrivit Ordinului Ministrului Sănătății pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizează teste a început procedura de introducere în sistemul informatic a rezultatelor obținute, fiind posibilă generarea rapoartelor la nivel național ori județean sau doar pentru anumite zone. De asemenea, sistemul informatic permite transmiterea către fiecare pacient și către medicii de familie a mesajelor SMS și e-mail-urilor cu rezultatele testului COVID-19.

În continuare, STS oferă asistență tehnică de specialitate pe domeniul IT&C și își manifestă toată deschiderea pentru susținerea demersurilor guvernamentale în gestionarea efectelor pandemiei de coronavirus”, precizează STS.

(Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3