930 x122 grota rece

pacienti covid

OFICIAL: A FOST APROBATĂ O NOUĂ ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ PRIVIND PACIENŢII COVID-19

În şedinţa de ieri, 22 octombrie 2020, a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea și completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pentru completarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, precum și pentru stabilirea unor măsuri cu privire la acordarea concediilor medicale.

Citiți și: Centre pentru pacienţi Covid şi Omicron în zone cheie din judeţul Argeş

„Această ORDONANŢĂ modifică Legea 136, în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie”, a afirmat Tătaru. O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Este vorba, aşadar, de pacienţi cu forme uşoare de Covid-19.

Citiți și: Piteşti: A început criza paturilor ATI pentru pacienţii COVID grav afectaţi

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90