930×122 CUMPANA 5

pacienti covid

CEL MAI SUMBRU SCENARIU DEVINE REALITATE: PACIENŢI COVID-19 CARE AŞTEAPTĂ SĂ SE ELIBEREZE UN LOC LA ATI

Prin definiţie, ATI presupune preluarea şi tratarea pacienţilor care nu pot fi amânaţi şi reprezintă urgenţe maxime. Ei bine, pe fondul aglomerării la terapie intensivă, medicii fac un anunţ cutremurător.

Citiți și: Centre pentru pacienţi Covid şi Omicron în zone cheie din judeţul Argeş

„Sunt pacienți pe secție care au nevoie de terapie intensivă și se face bilanț în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie. În condițiile în care un pacient are nevoie de ATI, iar niciun pacient de acolo nu e suficient de stabil ca să fie admis pe secție, se ia legătura cu centrul operativ și cerem transferul în altă unitate.”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, pentru Digi24. Detalii, AICI.

În Argeş, potrivit ultimului raport transmis astăzi de Instituţia Prefectului, 24 de persoane sunt internate pe secţii ATI. Alte 506 ocupă paturi în spitale Covid-19 din judeţ.

Citiți și: Piteşti: A început criza paturilor ATI pentru pacienţii COVID grav afectaţi

(Sursa: digi24.ro / Foto: descriptiv)

Supernova-BTS-RO-External-banner-555x222px

Comentarii

SMART KIDS 570×90