930×122 CAPRA 5

pacienti covid

Piteşti: A început criza paturilor ATI pentru pacienţii COVID grav afectaţi

Se strânge laţul în cazul bolnavilor grav afectaţi de Covid, asta fiindcă toate paturile disponibile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti s-au ocupat. Este o informaţie de ultimă oră, transmisă de purtătorul de cuvânt din cadrul SJU Piteşti, Cristina Cazacu.

Citiți și: Centre pentru pacienţi Covid şi Omicron în zone cheie din judeţul Argeş

Din cei 15 pacienţi, 13 sunt din Argeş, unul din Bucureşti şi unul din Prahova.

În municipiu, mai există doar 4 paturi ATI disponibile, la Spitalul de Pediatrie. Aici însă, după cum am aflat de la managerul Tudor Ionescu (foto), nu vor fi trataţi decât minori (în acest moment, sunt doi copii suspecţi de Covid, iar rezultatele testelor PCR sunt aşteptate astăzi). Există o singură excepţie prin care adulţii pot fi internaţi, doar dacă sunt însoţitori ai copiilor suspecţi sau confirmaţi şi prezintă simptome uşoare.

Citiți și: Update/Video: Un cablu defect a pus în pericol pacienţii Covid de la SJU Piteşti

 

 

Cu alte cuvinte, cazurile grave la adulţi nu se tratează la Pediatrie. Şi cum secţia ATI de la Spitalul Judeţean e plină, mai există doar varianta transportului în alte localităţi din Argeş sau în alte judeţe. Deciziile se iau pe moment, în funcţie de situaţia locurilor disponibile care este într-o continuă dinamică.

Foarte important de menţionat este faptul că există o variantă viabilă la Mioveni, unde sunt pregătite 17 paturi ATI. Însă autorităţile trebuie să detaşeze medici specialişti care lipsesc momentan de pe secţia spitalului.

 

 

Prefectura Argeş a anunţat că se fac demersuri pentru detaşarea unor medici, însă până în acest moment nu s-a decis nimic de la nivel central.

Situaţia prezentată subliniază modul cum autorităţile aşteaptă ceasul al doisprezecelea pentru a lua decizii, aşteaptă să fie „strânse cu uşa”, în detrimentul bolnavilor pentru care fiecare secundă este preţioasă. Şi ne mai mirăm atunci de creşterea numărului de decese…

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90