New Profesional Consult 930 x 122

sectie covid mioveni

Se fac demersuri pentru deschiderea secţiei COVID din Mioveni

În această dimineaţă, prefectul Emanuel Soare a comunicat că se fac demersuri pentru deschiderea secţiei ATI pentru bolnavii de Covid, la Spitalul Mioveni.

Citiți și: Spitalul din Mioveni rămâne în top! Un medic de succes s-a alăturat echipei!

Aşa cum ePiteşti v-a informat într-un reportaj exclusiv (detalii – AICI: Spitalul Covid Mioveni, pregătit de război cu „armament” de 5 stele), secţia poate primi 17 bolnavi în stare gravă care necesită Terapie Intensivă, plus alţi 62 care necesită monitorizare permanentă.

„S-a comunicat de către Prefectură faptul că, săptămâna trecută, s-a organizat o întâlnire cu toţi managerii de spitale şi şefii ATI din judeţ pentru găsirea de soluţii. S-au făcut solicitari şi la nivel naţional pentru medici şi rezidenţi”, a transmis prefectul.

Citiți și: Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni, prezent la o conferință în domeniul sănătății

Problema, aşa cum am semnalat şi noi, este lipsa medicilor ATI-işti.

„Medicii de ATI sunt din ce în ce mai puţini, solicitările din ce în ce mai mari”, apreciază Prefectul.

Cu toate acestea, vă reamintim că Spitalul Mioveni organizase concurs pentru medici ATI şi trei fuseseră admişi.

Ulterior, posturile au fost blocate din exterior, prin manevre birocratice. S-a împiedicat practic venirea medicilor ATI la Spitalul din Mioveni.

Iată, pe măsură ce creşte numărul cazurilor de îmbolnăviri, se resimte tot mai acut lipsa medicilor şi este foarte posibil să se declanşeze o criză sanitară în judeţ, dacă nu se adoptă soluţii de urgenţă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90