Spital COVID-19

Video-Exclusiv: Spitalul Covid Mioveni, pregătit de război cu „armament” de 5 stele

În contextul evoluţiei epidemiologice în judeţul Argeş, este tot mai evident faptul că spitalele vor fi, din nou, supraîncărcate cu pacienţi Covid. La Mioveni, pregătirile s-au încheiat, iar medicii şi asistenţii din prima linie spun că secţia COVID are toate aparaturile necesare pentru a salva foarte multe vieţi.

Citiți și: Director medical Spital Mioveni: „Toţi pacienţii gravi de la ATI sunt nevaccinaţi”

Echipa ePiteşti a vizitat secţia Covid a Spitalului Mioveni (VIDEO)

 

 

Citiți și: Prefectura Argeş, anunţ de ultimă oră. Se deschide secţia COVID a Spitalului Mioveni

La parter, sunt 17 paturi noi destinate pacienţilor gravi care necesită terapie intensivă. Alte 62 de paturi sunt la etajul secţiei Covid. În total pot fi monitorizaţi 79 de pacienţi, toate paturile având prize de oxigen individuale şi sisteme de monitorizare a funcţiilor vitale. Fiecare salon are grup sanitar individual modernizat. S-au schimbat şi instalaţiile electrice, pentru a preveni orice fel de problemă.

Iar pentru ca investigaţiile să se desfăşoare cu eficienţă şi rapiditate, există un compartiment de radiologie-imagistică destinat exclusiv pacienţilor Covid. Acesta include şi aparatură mobilă.

Astfel, pe lângă faptul că se vor efectua rapid investigaţii imagistice, pacienţii nu vor fi mutaţi în afara secţiei, prevenindu-se astfel răspândirea noului coronavirus pe secţiile non-Covid care se află în corpul principal al noului Spital Mioveni.

Pe secţia Covid, o consolă centrală permite vizualizarea funcţiilor vitale ale pacienţilor, de la distanţă.

„Vedeţi de ce vor să vină medicii ATI la noi? Pentru că au absolut orice”, ne-a transmis managerul Mircea Stoian (foto).

 

 

Curăţenia şi dezinfectarea saloanelor, precum şi a holurilor, se face cu sisteme robotizate de ultimă generaţie.

Deşi nimănui nu-i face plăcere să vorbească despre acest subiect, realitatea cruntă este că spitalele se vor umple, din nou, cu pacienţi Covid. Având în vedere rapoartele DSP Argeş care arată o creştere a incidenţei de la o zi la alta, este o chestiune de timp până când paturile, acum goale, ar putea fi ocupate în totalitate.

Ministerul Sănătăţii, prin DSP şi DSU, decide momentul când se va deschide secţia.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441