NOR CURIER 930X122

sectie covid mioveni

Video: S-a deschis secţia COVID a Spitalului Mioveni. „Este un sentiment de tristeţe, fiindcă există vaccin”

Video: S-a deschis secţia COVID a Spitalului Mioveni.

Citiți și: Povestea neștiută: A terminat „Brătianu”, acum este director în Spitalul Mioveni

În această dimineaţă, managerul Spitalului Mioveni, dr. Mircea Stoian, împreună cu echipa de medici din linia I în lupta împotriva Covid, au făcut declaraţii pentru presă cu privire la deschiderea secţiei pentru pacienţi Covid.

Aceasta este amplasată în corpul vechi al spitalului, pe două etaje. La parter sunt 17 paturi de terapie intensivă (ATI) şi alte 62 de locuri la etaj.

Citiți și: O nouă operație în premieră la Spitalul Mioveni! Pe cine au salvat medicii

DECLARAŢII MANAGER MIRCEA STOIAN (VIDEO)

 

 

„Sunt investiţii atât pe proiecte europene, cât şi de la bugetul local – aproximativ 1.000.000 de euro investiţi. Toate paturile au prize de oxigen, acum se construieşte un tomograf dedicat şi o staţie nouă de oxigen, ca să producem oxigenul aici.

Spitalul este funcţional de azi, iar de mâine vor mai veni medici rezidenţi, prin detaşare de la alte spitale. Managerul Mircea Stoian precizează că este personal medical, însă mai sunt necesare completări pentru a putea acoperi în totalitate secţia”, a declarat Mircea Stoian.

Cu personalul actual, dr. Ciocănea şi dr. Terheci, alături de cinci medici rezidenţi, vor începe cu 10 paturi ATI din 17, iar la boli infecţioase vor lucra la capacitate maximă.

„Este un sentiment de tristeţe (n.r. – legat de redeschiderea secţiei Covid), fiindcă există vaccin – aceasta fiind o armă împotriva acestui virus, dar noi trebuie să ne mobilizăm ca să salvăm vieţi. Eu zic că Spitalul Mioveni este cel mai modern şi capabil pe partea de Covid şi statisticile spun asta”, a mai precizat managerul Mircea Stoian.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3