930×122 CAPRA 5

pacienti covid

Exclusiv: La Mioveni, paturile ATI „gem” de pacienţi în stare gravă. Unul este intubat

La Mioveni, paturile ATI „gem” de pacienţi în stare gravă.

Citiți și: Argeş: În plin Val 5, o secţie COVID a unui spital important s-a închis din lipsă de medici

ePiteşti a obţinut informaţii în exclusivitate despre situaţia pe Secţia COVID a Spitalului Mioveni, deschisă ieri. După cum am aflat de la medicul coordonator, dr. Adrian Ciocănea, toate paturile vor fi ocupate în cursul zilei de astăzi.

Dr. Adrian Ciocănea ne-a declarat: „9 paturi din cele 10 funcţionale sunt deja ocupate, în mai puţin de 24 de ore de la deschiderea secţiei. Al 10-lea pacient este pe drum, adus de la Câmpulung. Toţi sunt în stare gravă şi nici nu ştiu dacă mai are rost să vă precizez: niciunul nu e vaccinat. Unul dintre ei a fost intubat.”

Citiți și: În valul 4 al pandemiei, Spitalul Mioveni rămâne deschis și pentru pacienții noncovid

Secţia ATI mai dispune de 7 paturi cu toate dotările necesare, însă pentru a putea asigura suportul pacienţilor mai e nevoie de medici.

În acest sens, cinci medici rezidenţi vor întregi echipa de salvatori de la Mioveni în cel mai scurt timp. Momentan, dr. Ciocănea şi dr. Terheci sunt ocupaţi cu cele 9 cazuri de pacienţi gravi.

„Nu-i judecăm. Dar cei care nu s-au vaccinat şi prezintă simptome, măcar să se prezinte mai repede la spital. Încercăm să-i salvăm pe toţi, dar nu suntem Dumnezei”, transmite dr. Ciocănea.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90