930 x122 grota rece

pacienti covid

PACIENŢI TRANSFERAŢI DE LA SJU PITEŞTI ÎN ALTE JUDEŢE / VOM AVEA ŞI UN TIR DE TERAPIE INTENSIVĂ

Noaptea trecută o ambulanţă SMURD pentru transport victime multiple a avut o misiune dificilă.

Citiți și: Centre pentru pacienţi Covid şi Omicron în zone cheie din judeţul Argeş

Potrivit ISU Argeş, ambulanţa a sosit la Spitalul Județean de Urgență din Pitești pentru a prelua patru pacienți cu scopul de a-i transfera la spitalul din Roşiorii de Vede, Teleorman.

Protocolul de transfer între spitale din judeţ este prevăzut în abordarea şi gestionarea cazurilor Covid-19 din Argeş, în cazul pacienţilor grav afectaţi de noul coronavirus, dar mai ales în cazul în care gradul de ocupare a secţiilor Covid este foarte ridicat. În prezent, ştim că sunt 546 de pacienţi Covid internaţi în spitale din Argeş, însă până în acest moment nu am primit un răspuns cu privire la situaţia actuală privind numărul de locuri disponibile.

Citiți și: Piteşti: A început criza paturilor ATI pentru pacienţii COVID grav afectaţi

Vestea cea bună este că astăzi, la ora 18, este aşteptat în judeţ primul TIR ATI destinat pacienţilor Covid grav afectaţi de boală. Acest vehicul poate fi deplasat practic oriunde este nevoie, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă.

Mastodontul se va opri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti care va furniza elementele necesare operaţionalizării sale.

TIR-ul ATI are o capacitate de 12 paturi şi urmează ca în următoarele zile să fie autorizat de către DSP Argeş pentru funcţionare. O echipă de medici de la Bucureşti va face instruirea personalului de la noi din judeţ. Timpul estimativ este de aproximativ două zile.

(Foto: bzb.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90