Donaris 930 x 122

pacienti covid

LOTERIA DIN SPITAL

Să ajungi în această perioadă în spital e echivalentul cu a băga un bilet la Loto, mizând cu propria ta viaţă. De altfel, statistica de la ATI arată cifre similare: 5 din 40, 6 din 49 şi, aş mai adăuga eu, noroc. Da, trebuie să ai noroc ca să câştigi nu bani, ci dreptul de a trăi în continuare, într-un sistem care nu îţi oferă prea multe şanse de câştig.

Citiți și: Centre pentru pacienţi Covid şi Omicron în zone cheie din judeţul Argeş

Atitudinea unor medici (chiar şefi de spitale) care apar pe la televiziuni cu figuri dărâmate de oboseală şi mesaje de genul „suntem sufocaţi” generează temeri dintre cele mai mari. Voi aţi merge la un chirurg căruia îi tremură mâna pe bisturiu? Dar la un ATI-ist care a adunat zeci de nopţi nedormite şi zile fără ore de repaus? Despre asta e vorba.

Recomandările din cercul meu de apropiaţi sunt evitarea, pe cât posibil, a internării în spital, în cazul unor suspiciuni de Covid. De cealaltă parte, autorităţile spun că tocmai întârzierea prezentării la spital duce la numărul ridicat de decese. Eu pe cine să mai cred?

Citiți și: Piteşti: A început criza paturilor ATI pentru pacienţii COVID grav afectaţi

Să am încredere în autorităţi? Cele care promovează de câteva luni pe TV mesajul „împreună băgăm virusul în izolare”? Se vede cât de bine l-am „izolat” acum. Autorităţile care, în neputinţa şi neştiinţa lor, arată cu degetul către populaţie, că ea e vinovată de situaţia în care ne aflăm? Autorităţile care au rulat scheme de tratament ce s-au dovedit complet ineficiente, ba chiar nocive?

Nu, domnilor, aici e cu totul altceva. Cum aş putea accepta, ca om de rând, că în lunile din sezonul estival (când ştiţi ce „viermuială” era pe plajă şi nu se respectau mai deloc măsurile) am avut cea mai mică incidenţă, iar acum când suntem obligaţi să purtăm masca pe stradă, peste tot, ne confruntăm cu raportări-record de la o zi la alta? Mai mult decât atât, cifrele din ultime zile, foarte ridicate, vin pe fondul unui număr mic de teste efectuate. Puteţi să credeţi aşa ceva?

Eu, din ipostaza în care mă aflu, pot să zic doar atât: consider că este în primul rând vina autorităţilor fiindcă nu cunosc, nu au capacitatea de a gestiona situaţia sau au alte interese. Oricare dintre aceste variante ar fi, aş aprecia dacă nu ar mai fi aruncată vina pe populaţie. Aş aprecia dacă ar ieşi cineva în faţă să recunoască unde s-a greşit. Şi aş mai aprecia dacă s-ar da dovadă de onestitate în ceea ce priveşte situaţia reală în care ne aflăm şi despre care sunt multe de spus.

O anchetă de amploare este necesară pentru a dovedi haosul provocat şi a-i trage pe vinovaţi la răspundere. Am convingerea că adevărul va ieşi la iveală. Dar mai aveţi puţintică răbdare şi încercaţi să evitaţi… loteria.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Romina spune:

    Da’ cat de greu e frate sa purtati masca, de va vaitati atata ca si cum v-ar obliga sa va trageti … peste cap sau sa umblati desculti la-30 grade? … care va vaicariti pentru un efort minimal de decentza, orice medic ati intreba v-ar spune, v-ar ruga sa purtati masca, sa va protejati pe voi dar si pe ceilalti, …., de ce emanati in jur.

  • Mario spune:

    Doctori spagari si criminali. In lagar meritati sa traiti.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90