NOR CURIER 930X122

coronavirus

TĂTARU: LA ATI, PATURILE SE ELIBEREAZĂ PRIN VINDECARE SAU PRIN DECES

În această seară, Ministrul Sănătăţii a vorbit în platoul televiziunii DIGI24 despre situaţia îngrijorătoare din secţiile de terapie intensivă. În mai multe unităţi COVID-19 din ţară s-a decis suplimentarea paturilor. S-a plecat de la o capacitate de 740 de paturi, iar în ultimele zile a fost crescută capacitatea la aproximativ 1.200.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Numărul de locuri disponibile este în acest moment de aproximativ 500.

„În acest moment, suntem spre 1.200 de paturi complet utilate pentru suport COVID. Ocuparea lor depinde de numărul de cazuri grave de la o zi la alta. 3 – 5% din pacienţii Covid ajung la ATI. Trebuie ştiut că aceste paturi se completează pe criterii de patologie severă / critică. Aceste paturi se eliberează prin vindecare sau prin deces. Cred că aceste lucruri trebuie să le înţeleagă şi cei din pre-spital care nu respectă nişte reguli. Ei sunt cazurile grave şi dificile cu care corpul medical se luptă în acest moment”, a declarat Nelu Tătaru.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Timişoara, Tg. Mureş, Cluj, Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova sunt localităţi unde s-a suplimentat sau urmează să se suplimenteze numărul de paturi.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90