EcoMoto 930×122

autostrada

Veste incredibilă pentru șoferii din România! Un nou Drum Expres!

Veste incredibilă pentru șoferii din România! Un nou Drum Expres!

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

Drumul de legătură Oradea – Autostrada A3 va fi dat în circulație săptămâna viitoare, conform anunțului autorităților, notează Digi24.

Acest drum face parte din proiectul Via Carpatia, o șosea de mare viteză care conectează nordul și sudul Europei. Inițiativa celor 3 Mări, la care România a aderat, a asumat acest proiect important.

Citiți și: Rar vezi așa ceva pe Autostradă! Șoferii nu au mai avut ce face

Veste incredibilă pentru șoferii din România!

Drumul de legătură Oradea – Autostrada A3 are o lungime de peste 19 kilometri, dintre care 16 km reprezintă un profil de drum expres.

Acest drum va facilita transferul direct de pe centura Oradea către rețeaua de autostrăzi din Ungaria, precum și spre viitoarea autostradă spre Cluj-Napoca.

Via Carpatia este unul dintre proiectele majore adoptate de platforma Inițiativei celor 3 Mări, la care România a aderat.

Această autostradă începe în Lituania, de la Marea Nordului, și se extinde până în Grecia, la Marea Egee. Pe viitor, va fi conectată și la Marea Neagră, prin intermediul autostrăzii A1. Acest lucru se va întâmpla după ce vor fi finalizate lucrările pe Valea Oltului. înainte.

Proiectul a fost inițiat în 2016, printr-un protocol de colaborare între Primăria Oradea și CNAIR, fiind primul de acest fel în România.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3