930 x122 grota rece

masini

Veste proastă privind transportul de persoane!

Veste proastă privind transportul de persoane!

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

România are din ce în ce mai puțini transportatori rutieri de persoane. Mai ales între localități, dar în curând s-ar putea să nu mai fie deloc.

Haosul creat până în prezent a mai lăsat „în viață” câteva firme. Însă, liberalizarea pieței înseamnă în primul rând eliminarea posibilității de a licita pe rute fixe, cu orar prestabilit.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Cei care acum încă operează astfel de curse spun că va fi imposibil să mai poată funcționa dacă pe rutele respective va putea veni oricând orice mașină care să preia călătorii.

Fără să mai existe reguli clare.

După ce se vor retrage actualii transportatori, vor constata și cei care vin în locul lor că numărul călătorilor nu crește și nici prețul biletului nu poate fi mărit.

Ceea ce va duce inevitabil și la falimentul lor.

S-ar putea întâmpla anul viitor sau chiar în următoarele luni.

Veste proastă privind transportul de persoane!

În general, România stă foarte prost la capitolul transport rutier de persoane. Multe firme deja fie au dat faliment, ieșind total de pe piață. În ultimii trei ani, fie și-au restrâns foarte mult activitatea.

Contestație pentru liberalizare imediată

Plx 12 din 2023, proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.27/2011 privind transporturile rutiere, a fost contestat la Curtea Constituțională de USR.

Astfel s-a blocat demersul prin care ar fi trebuit să se schimbe regulile transporturilor rutiere de persoane între județe din luna iulie.

Însă se așteaptă răspunsul CC, apoi proiectul de lege se va întoarce în Parlament, pentru unele modificări, pentru că au fost depășite termenele stabilite inițial.

Dacă răspunsul CC va fi favorabil, e posibil să se elimine cei trei ani de liberalizare treptată prevăzuți prin acest proiect. De la intrarea în vigoare a noii legi va putea veni orice operator străin pe orice rută din România.

La liberalizare se vor elimina elementele de protecție, mergându-se pe ideea că trebuie să fie lăsat clientul să aleagă firma. Firma care trebuie să ofere servicii mai bune.

Toată știrea, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90