începerea anului școlar

Video – Început de an școlar în Argeș. Polițiștii și jandarmii, alături de elevi și profesori

Pentru ca noul an școlar să se desfășoare în condiții de siguranță pentru elevi și profesori, poliţiştii au desfăşurat și vor desfășura activităţi specifice, în şcoli şi în zonele adiacente unităţilor de învăţâmânt.

Citiți și: Video: Căţei abandonaţi la marginea drumului, salvaţi de doi poliţişti din Argeş

Având în vedere deschiderea anului școlar, în cursul zilei de astăzi, peste 500 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, polițiști locali și jandarmi, vor acționa, în sistem integrat, pentru desfăşurarea în siguranţă a activităților școlare.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, o atenţie deosebită fiind acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Citiți și: Viitori jandarmi, în practică la Jandarmeria Argeș

ACTIVITĂȚI PEMERGĂTOARE ÎNCEPERII ANULUI ȘCOLAR

Premergător debutului anului școlar 2021 – 2022, polițiștii argeșeni din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii rutieri, de proximitate, de ordine și siguranță publică precum și cei din cadrul secțiilor rurale, au desfășurat activități de verificare a infrastructurii școlare, a mijloacelor de protecție, a sistematizării rutiere, a mijloacelor de semnalizare în apropierea unităților de învățământ și a valabilității documentelor microbuzelor destinate transportului de elevi, pentru începerea în bune condiţii a cursurilor școlare.

Polițiștii de ordine publică au efectuat verificări ale unităților de învățământ privind dotarea cu sisteme de supraveghere video, asigurarea cu pază și existența analizei de risc la securitate fizică a unităților de învățământ de pe raza județului.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat, în perioada premergătoare începerii noului an școlar, deplasări la sediul unităților de învățământ preuniversitar de pe raza județului, în vederea relaționării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc/vulnerabili.

Și în perioada următoare, polițiștii vor desfășura activităţi pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor și a oricăror evenimente negative.

Totodată, vor fi controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

De asemenea, nu în ultimul rând, vor continua acțiunile de verificare a modului în care cetățenii respectă măsurile de protecție și prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv în zona adiacentă unităților de învățământ.

„Le dorim tuturor elevilor și cadrelor didactice un an școlar în siguranță și plin de reușite!”, este mesajul transmis de IPJ Argeș.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441