EcoMoto 930×122

pietoni

VIDEO – În centrul Piteştiului: pietoni luaţi ca din oală de Poliţia Locală

Acţiune-surpriză a Poliţiei Locale Piteşti, pe bulevardul Republicii, lângă Teatrul Davila din municipiu. Respectiva zonă este avută de mult în vizor, fiindcă mulţi pietoni traversează strada neregulamentar după ce coboară sau aleargă să prindă autobuzul.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

În general, aceştia sunt trecuţi uşor cu vederea şi rareori li se atrage atenţia cu privire la consecinţe.

De această dată, din traversare, pietonii au fost „preluaţi” de poliţiştii locali care i-au avertizat asupra pericolelor la care se expun, bulevardul fiind unul intens tranzitat de vehicule.

Citiți și: Nu se aștepta nimeni la așa ceva: Poliția a intervenit la grădiniță!

 

 

Până la această oră, au fost date mai multe avertismente, agenţii preferând să nu scoată încă procesele verbale cu amenzi, chiar dacă au fost persoane care au încercat să scape de poliţiştii locali cu fuga.

Este uluitor, iar reporterii ePiteşti au surprins momentele, cum pietoni – unii dintre ei vârstnici, încărcaţi cu bagaje (pungi, sacoşe) se angajează în traversarea străzii ignorând practic maşinile care au prioritate.

 

 

 

Bogdan Aristănţoiu, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Locale Piteşti: „În mai puţin de o oră, 24 de persoane au traversat regulamentar, doar aici, în zona Teatrului Davila. Din păcate, pietonii nu conştientizează riscul la care se expun. Sancţiunea contravenţională este destul de mare, 430 de lei, dar, pe lângă asta, trebuie să ne gândim că viaţa are întotdeauna prioritate […]. Trecerea este la aproximativ 100 de metri de aici şi, din păcate, nu o folosesc.”

 

 

 

„În acțiunea de astăzi, în aproximativ o oră, au fost aplicate 24 de avertismente scrise și verbale persoanelor care au traversat neregulamentar în zona Teatrului Davila”, a mai precizat Bogdan Aristănţoiu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Elena Popa spune:

    Am aflat ca in alte tari autoritatile se orienteaza in trasarea parcarilor dupa nevoile oamenilor si nu invers.Adica observa unde este locul batatorit de trecatori si inteleg ca acolo ar fi potrivita trasarea acesteia.Daca atita lume isi risca chiar viata sa traverseze in zona teatrului aproape de statia de autobuz inseamna ca nu parcarea de la 100 de metrii le este folositoare.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90