pietoni

VIDEO – În centrul Piteştiului: pietoni luaţi ca din oală de Poliţia Locală

Acţiune-surpriză a Poliţiei Locale Piteşti, pe bulevardul Republicii, lângă Teatrul Davila din municipiu. Respectiva zonă este avută de mult în vizor, fiindcă mulţi pietoni traversează strada neregulamentar după ce coboară sau aleargă să prindă autobuzul.

Citiți și: Noi sancțiuni pentru pietoni, aplicabile în curând

În general, aceştia sunt trecuţi uşor cu vederea şi rareori li se atrage atenţia cu privire la consecinţe.

De această dată, din traversare, pietonii au fost „preluaţi” de poliţiştii locali care i-au avertizat asupra pericolelor la care se expun, bulevardul fiind unul intens tranzitat de vehicule.

Citiți și: Apel către Primăria Pitești și Comisia de Circulație, pentru siguranța pietonilor pe strada Mircea Eliade!

 

 

Până la această oră, au fost date mai multe avertismente, agenţii preferând să nu scoată încă procesele verbale cu amenzi, chiar dacă au fost persoane care au încercat să scape de poliţiştii locali cu fuga.

Este uluitor, iar reporterii ePiteşti au surprins momentele, cum pietoni – unii dintre ei vârstnici, încărcaţi cu bagaje (pungi, sacoşe) se angajează în traversarea străzii ignorând practic maşinile care au prioritate.

 

 

 

Bogdan Aristănţoiu, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Locale Piteşti: „În mai puţin de o oră, 24 de persoane au traversat regulamentar, doar aici, în zona Teatrului Davila. Din păcate, pietonii nu conştientizează riscul la care se expun. Sancţiunea contravenţională este destul de mare, 430 de lei, dar, pe lângă asta, trebuie să ne gândim că viaţa are întotdeauna prioritate […]. Trecerea este la aproximativ 100 de metri de aici şi, din păcate, nu o folosesc.”

 

 

 

„În acțiunea de astăzi, în aproximativ o oră, au fost aplicate 24 de avertismente scrise și verbale persoanelor care au traversat neregulamentar în zona Teatrului Davila”, a mai precizat Bogdan Aristănţoiu.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Elena Popa spune:

    Am aflat ca in alte tari autoritatile se orienteaza in trasarea parcarilor dupa nevoile oamenilor si nu invers.Adica observa unde este locul batatorit de trecatori si inteleg ca acolo ar fi potrivita trasarea acesteia.Daca atita lume isi risca chiar viata sa traverseze in zona teatrului aproape de statia de autobuz inseamna ca nu parcarea de la 100 de metrii le este folositoare.


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441