930×122 CAPRA 5

complex comercial

Proiect uriaş în Piteşti. Surse: planul include şi un McDonald’s cu Drive

Două firme, dintre care una înfiinţată anul acesta, au lansat un studiu de oportunitate pentru construirea unui nou complex comercial în Piteşti. Acesta ar urma să fie amplasat pe bulevardul Nicolae Bălcescu, peste drum de fostul BIG.

Citiți și: S-a întâmplat ceva fantastic în Nord! Are legătură cu viitorul super-complex

Ştirea iniţială, prezentată în exclusivitate de ePiteşti (VIDEO)

 

Citiți și: Centrul Comercial schimbă această zonă aglomerată! Se face un nou sens giratoriu!

 

ePiteşti a intrat acum în posesia documentaţiei tehnice. Potrivit acesteia, complexul include 5 clădiri principale pentru comerţ şi alte servicii, construcţii şi amenajări pentru securitate la incendii, accese rutiere, pietonale și racorduri la drumurile publice, împrejmuire teren, amplasare panouri publicitare, branșamente la utilități și organizare de șantier.

„Se dorește construirea unui complex comercial alcătuit din spații comerciale de tip hipermarket – Kaufland, servicii alimentație publică și mai multe galerii comerciale (ex: magazin bricolaj, restaurant drive, magazin electroasnice, galerii comerciale de mici dimensiuni/servicii/spații pentru închiriere) și amenajarea locurilor de parcare necesare funcționarii investiției propuse”, se arată în memoriul tehnic.

Mai multe surse ePiteşti ne-au informat că „restaurantul drive” menţionat în memoriu va fi al celor de la MC Donald’s.

Contactaţi de ePiteşti prin formularul de pe pagina oficială, reprezentanţii fast food-ului nu au trimis încă un răspuns. În orice caz, este binecunoscut faptul că astfel de informaţii nu sunt divulgate decât în momentul în care există o certitudine cu privire la deschiderea unui nou restaurant şi, mai mult decât atât, există şi o strategie de marketing finalizată.

Ce ştim însă este că, în luna ianuarie a anului 2018 – anume momentul în care McDonald’s a închis restaurantul din complexul Trivale Shopping Center de pe Strada Mare (şi a rămas în Piteşti doar cu unitatea din zona Gării), s-au căutat soluţii pentru a deschide un restaurant în altă zonă.

Iată, acum există oportunitatea ideală. Restaurantele ar urma să fie situate pe poziţii diametral opuse şi aproape de ieşirea din oraş, aşa cum există în mai multe localităţi din ţară.

Despre celelalte corpuri din cadrul complexului, ştim că ar urma să fie ocupate de Kaufland, Leroy Merlin şi o firmă de electronice şi electrocasnice (Altex este numele vehiculat).

Proiectul se află deocamdată în fază incipientă – studiu de oportunitate. Multe se pot schimba, însă planul este mai mult decât promiţător.

„Se propune un număr total de locuri de parcare de 631 de locuri […]. Prin funcțiunea propusă, nu sunt consecințe negative asupra zonei studiate, ci, din contră, se întregește și îmbunătățește fondul construit existent, ducând la o calitate crescută a vieții cetățenilor din zonă și crearea de noi locuri de muncă.

Prin configurarea şi funcţiunile propuse, solutia creează legături cu vecinătățile, stimulând dezvoltarea zonei cu funcțiuni similare și, în același timp, se realizează o dezvoltare urbanistică integrată, omogenă și controlată, nefiind în incompatibilitate cu zona de locuire existentă ci, din contră, complementară.

Consecințele economice, în special pe termen mediu și lung, asupra UTR-ului și, respectiv, a municipiului Pitești, vor fi pozitive prin:

– crearea a noi locuri de muncă și dezvoltarea economică a zonei și, implicit a municipiului;

– atragerea de noi venituri la bugetul public local prin taxe și impozite;

– îmbunătățirea calității fondului construit și eliminarea disfuncției a unui teren neîngrijit, cu fond de vegetație masivă prin crearea unui spațiu urban plăcut;

– crearea de noi oportunități economice și de dezvoltare în mediul de afaceri din sectorul terțiar, servicii, mai ales cel local;

– asigurarea de puncte automatizate de colectare selectivă a deșeurilor și, astfel, încurajarea cetățenilor municipiului;

– asigurarea de locuri de parcare și puncte de încărcare de tip fast-charge pentru vehiculele electrice.

Având în vedere cele prezentate, considerăm ca soluția propusă se integrează perfect în zona studiată, neintrând în conflict din punct de vedere funcțional și fără afectarea fondului construit existent și zonelor funcționale din proximitate.

Toate costurile generate de solutia propusă, inclusiv cele cu obiectivele de utilitate publică (accesurile pe terenul studiat, branșamente, căi de circulație) vor fi suportate de Beneficiar.

Traficul generat de aceasta investitie va fi sistematizat și studiat prin studii de specialitate la faza PUZ ( studiu de circulație/ studiu de trafic).

Se vor adopta soluții de circulație care să nu afecteze, în mod negativ, circulația de pe strada Nicolae Bălcescu”, sunt alte precizări din memoriul tehnic justificativ.

Despre firme, ştim că una dintre ele a fost înfiinţată chiar anul acesta. Cealaltă este o firmă bănoasă cu un profit care a crescut exponenţial în ultimii ani.

 

 

Aceasta din urmă a fost înfiinţată în anul 2003 şi este deţinută de nişte austrieci, având sediul principal la Bucureşti.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90