NOR CURIER 930X122

intervenție salvamont

Salvamontiștii argeșeni au salvat 3 adulți și 4 minori. „Cu toții ar fi murit dacă nu interveneam”

Salvamont Argeș a salvat 3 adulți și 4 minori de la moarte.

Citiți și: Viscol puternic în Argeș! Imagini incredibile

Acțiunea salvamontiștilor argeșeni a început sâmbătă, când au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane au fost surprinse de viscol pe Transfăgărășan, aproape de Cota 2000.

A fost vorba despre un grup de 7 persoane, printre care un bărbat rătăcit. În primă fază au fost aduse șase persoane la baza de la Cota 2000, ulterior a fost recuperată și cea de a șaptea care, de asemenea, a primit îngrijiri fiindcă avea deja un început de degerături.

Citiți și: Nu e de glumă! Risc major în județ!

 

 

Acțiunea s-a desfășurat pe un viscol puternic și vizibilitate redusă sub 20 de metri.

„În condițiile de vreme care au fost, cu toții ar fi murit dacă nu se intervenea de urgență”, ne-au declarat salvamontiștii argeșeni.

În ziua de sâmbătă, cei 7 turiști au rămas la Cota 2000, din cauza vremii neprielnice. A fost un viscol nebun și nici măcar salvamontiștii nu s-au încumetat să-i coboare.

Astăzi, grupul a fost adus în siguranță la Cabana Capra.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90