Donaris 930 x 122

accident

(VIDEO) ACCIDENT CU TREI VICTIME ÎN MERIȘANI

Un accident rutier a avut loc azi-noapte pe DN 7C în comuna argeșeană Merișani (satul Dobrogostea).

Citiți și: Argeș. Accident grav, cu victimă: A intrat cu mașina într-un cap de pod

„O femeie de 49 de ani din Merișani, care conducea un autoturism pe DN 7C din direcția Pitești către Curtea de Argeș, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum (polei), a părăsit partea carosabilă într-o curbă și a intrat în șanț”, precizează Biroul de presă al Poliției Argeș.

Trei persoane au fost rănite

Citiți și: Argeș: Motociclist rupt de beat și fără permis a făcut accident grav!

La locul accidentului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospecială, un echipaj de descarcerare, două ambulanțe SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Argeș.

„Femeia în vârstă de 49 de ani a fost preluată de echipajul SMURD TIM, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism cranio-facial, iar un bărbat în vârstă de 51 de ani, cu traumatism cranio-cerebral și o plagă frontal-dreapta, a fost asistat de echipajul SMURD B2. Cea de-a treia victimă, o femeie, a fost preluată de echipajul SAJ”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Toate cele trei victime au fost transportate la spital.

Trei evenimente rutiere într-o singură seară pe același drum

În plus față de accidentul de la Dobrogostea, alte două evenimente rutiere cu autoturisme ieșite în decor au avut loc aseară pe DN 7C. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Recomandările polițiștilor 

Având în vedere riscul rutier sporit în asemenea condiții, în vederea prevenirii unor astfel de evenimente Poliția Argeș le transmite șoferilor câteva recomandări cu privire la circulaţia în condiţii de carosabil acoperit cu polei sau pe timp de ceaţă:

– să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, de iarnă, în cazul în care carosabilul este acoperit cu zăpadă sau polei;

– să folosească luminile de ceaţă şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

– să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

– să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;

– să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să manifeste permanent o conduită preventivă la volan. (Sursă foto și video: ISU Argeș)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90