930×122 CAPRA 5

VIDEO: Elevi înghesuiți ca sardinele în microbuz. Transportatorul explică, nonșalant, de ce, matematic, așa e avantajos


Situaţie revoltătoare pe ruta Vedea – Topana (satul Făgeţel), deservită de transportatorul județean SC Nykolo Perfect SRL, firma omului de afaceri Gabriel Niţu.

„PENTRU FIRMA ACEASTA, LEGEA NU SE APLICĂ”

În imaginile surprinse de un elev nevoit să facă naveta pe ruta supraaglomerată, se vede cum cel puțin 25 de pasageri sunt înghesuiți într-un microbuz cu 19 locuri.

„Normal că pentru patron e mai avantajos să trimită o singură mașină în care să-i bage pe toți,  decât două. Cei care riscă sunt călătorii, pentru că el nu ia amendă niciodată. Personal, am făcut o serie de reclamaţii la instituţiile abilitate, dar pentru firma aceasta, legea nu se aplică”, precizează, pentru ePitești.ro, Ionuţ Terchi (42 de ani), care ne-a pus la dispoziție imaginile primite de la elevul care le-a filmat.

Omul precizează că și anul trecut, după izbucnirea pandemiei, operatorul a procedat la fel, circulând cu mașinile burdușite de călători.

„Eu stau în Moșoaia, dar circul frecvent cu această firmă. Am sesizat o grămadă de nereguli, inclusiv cu privire la cum lucrează șoferii, nereguli pe care le-am semnalat degeaba autorităților. Riscurile sunt foarte mari, mai ales de când cu pandemia, iar mașinile nu corespund din niciun punct de vedere”, mai spune bărbatul.

 

Contactat telefonic, patronul SC Nykolo Perfect SRL, Gabriel Niţă, a ținut să sublinieze că este președintele unui patronat județean al transportatorilor și că este nevoit să circule cu microbuzele aglomerate pentru că nu-și permite să pună două mașini pe traseu.

Omul de afaceri nu pare c-ar avea procese de conștiință legate de riscul la care-i supune pe elevi și nici de sancțiunile legale în vigoare nu pare să se îngrijoreze.

Are însă explicații pur matematice, în termeni de profit și pierdere, legate de modul în care operează.

„DACĂ EI NU SUNT SERIOȘI ȘI NU STAU ÎN STAȚIE SĂ ȚINĂ DE MAȘINĂ…”

În opinia sa, de vină ar fi elevii care pleacă pe cont propriu la școală, dar se întorc cu microbuzul firmei sale. Spune că ar vrea să respecte normele de distanțare, dar că nu-și permite să opereze cu două microbuze pe traseu astfel încât, la ducere să circule cu ele mai mult goale și doar pentru că, la întoarcere, e aglomerație.

„Nu sunt rău intenționat. Eu fac transport de 25 de ani. Sunt piețari în zonă care-i transportă pe copii. În ziua în care ei merg cu piețarii, eu circul cu 10  persoane în mașină. Dacă ei nu sunt serioși și nu stau în stație să țină de mașină…  Nu sunt consecvenți, unii dintre ei… Dacă eu, dimineaţa, vin cu două mașini aproape goale, logic că la prânz bag o singură maşină (…) Dar o să le fac abonamente, bag o singură mașină pentru că nu sunt serioși, bag 19 persoane, iar restul să se ducă cu ce vor”, mai spune, Gabriel Niţu, patronul SC Nykolo Perfect SRL.

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • mihnea spune:

    Numai in judetele rosii se intampla asa ceva pentru ca coruptia si saracia este la ea acasa.Rablele alea nu sunt masini pentru transport persoane ci animale.Rar ul nu-si face treaba,Politia nu asa ca…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3