930×122 CAPRA 5

cni

(VIDEO EXCLUSIV) MEGA-STADION, MULT AȘTEPTAT ÎN PITEȘTI

Mega-stadion, mult așteptat în Pitești. Microbiștii din Pitești vor un stadion nou, exclusiv pentru fotbal. Deocamdată, Primăria este pe cale să obțină bani de la Compania Națională de Investiții doar pentru modernizarea vechiului stadion “Nicolae Dobrin” (amănunte, AICI).

Citiți și: Pitești: Transformarea mult așteptată! S-a anunțat când va fi gata

Va fi o investiție care, pe bună dreptate, nu îi va mulțumi pe iubitorii din Pitești ai fotbalului. Chiar și modernizat, stadionul, cu pistă de atletism, va rămâne mult sub așteptările microbiștilor.

Dacă în realitate (încă) nu se poate (deși la alții, ca de exemplu în Craiova, este posibil), măcar virtual ne putem imagina un nou mega-stadion în Pitești, pe care să joace echipa-fanion a județului, FC Argeș.

Citiți și: Antrenorul Rapidului a fost bătut la Pitești

Un nou stadion a imaginat, 3D, o mai veche cunoștință a cititorilor noștri: Traian Popa, pasionat de IT, acum student la master la Facultatea de Matematică-Informatică a Universității Pitești.

“Actualul stadion (n.r. – “Nicolae Dobrin”) va fi modernizat și utilizat pentru competiții de atletism. Noul stadion se va construi în locul Sălii Sporturilor (n.r. – Primăria vrea să construiască o Sală Polivalentă pe strada Basarabiei). Acesta va avea aceeași poziționare ca și actualul stadion, cu tribuna a doua lângă stradă, păstrându-se astfel „Peluza Nord” a suporterilor argeșeni, dar și tradiția echipei de a juca tot în Trivale.”, afirmă Traian Popa.

În viziunea sa, viitorul nou stadion va avea o capacitate de 26.000 de locuri, cu patru mari porți de acces pentru spectatori. Toate tribunele vor fi acoperite și vor predomina vizibil alb și violetul, culorile lui FC Argeș.

Revenind la realitate, un astfel de stadion poate fi construit numai cu bani de la Compania Națională de Investiții (la fel ca noul stadion “Ion Oblemenco” din Craiova), costurile fiind prea ridicate pentru municipalitatea piteșteană.

Chiar dacă acum FC Argeș este doar în Liga a II-a, evoluția vremelnică a echipei într-un eșalon fotbalistic sau altul nu are importanță când vine vorba de construirea unui stadion pentru următorii zeci de ani. Stadionul va fi al Piteștiului, iar de el se vor bucura și generațiile viitoare.

Alte proiecte 3D ale lui Traian Popa puteți (re)vedea AICI și AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3