New Profesional Consult 930 x 122

apa canal 2000

VIDEO – PITEȘTENI REVOLTAȚI: „NU SPARGI ASFALTUL ȘI APOI STAI DEGEABA”

Piteștenii care locuiesc pe strada Gheorghe Asachi din Găvana 3 reclamă disconfortul prelungit cauzat de lucrările edilitare efectuate în zonă.

Citiți și: Mare atenție, șoferi! Restricții de trafic, azi, pe acest drum important

 

„În fata Bl B4, acum fix 3 săptămâni, s-a început o intervenție de schimbare a unei țevi de apă. S-a spart, pe lateral, strada toată, de la un cap la altul. În toată perioada aceasta de 3 săptămâni, în total, doar două zile s-a lucrat. De ce se permite se bată joc de oameni? Se uita noi cotizăm din salariile noastre pentru intervenții de genul asta și, de asemenea, și pentru plata salariilor tuturor bugetarilor. Cerem finalizarea lucrării, altfel suntem nevoiți, ca urmare a lipsei de locuri de parcare, astupăm găurile făcute și ne parcăm mașinile. Nu putem aștepta 3 săptămâni degeaba, fără niciun interes de finalizare din partea nimănui” spune un locatar din zonă, care a contactat ePitești.ro.

Citiți și: Un scandal incredibil la Auchan! Ce s-a auzit în tot magazinul a șocat pe toată lumea

 Piteșteanul mai reclamă o situație similară în Eremia Grigorescu.

 „Acolo au înlocuit niște țevi, în jurul blocului P15. Au trecut cam 4 săptămâni, dar nici acum nu au turnat asfalt să astupe găurile făcute. E un praf infernal peste tot. De ce le era greu întâi să analizeze și să identifice poziționarea țevii și apoi să spargă, nu invers. Suntem în 2020 cu milioane de bugetari în cârca celor ca noi și tot nu primim minimul de respect. Înțelege oricine că poate planul e după vremea lui Ceaușescu și se mai schimba una alta, DAR nu spargi asfaltul și apoi stai degeaba o lună aproape. Asta nu pot înțelege!”, mai spune bărbatul. 

 

 

„Nu înțeleg când sunt mulțumiți oamenii ăștia până la urmă”

Am încercat să aflăm de la conducerea SC Apă Canal 2000 SA cum stau lucrurile în cartierul Găvana 3.

„Situația, acolo, e combinată și cu cineva care lucrează la gaze. Nu e doar lucrarea noastră. Noi am lucrat acolo doar o zi și nu au fost probleme de parcare… Deci, nu din cauza noastră. Noi, de intervenit, am intervenit efectiv începând de astăzi, avem și Poliția Locală acolo, să dirijăm traficul. Acolo vrem să facem niște traversări de străzi și am decis să atacăm câte o stradă pe zi, să închidem, ca să nu fie probleme cu traficul. Cum spuneam, este și o altă lucrare care nu ne aparține. Ceea ce facem noi este în jurul Școlii 19 și n-am lucrat acolo, efectiv, decât o singură zi, acum o săptămână și ceva. Abia de astăzi am intrat efectiv, pentru că s-a obținut mai târziu avizul de la Poliția Rutieră pentru traversări și închidere. Acolo sunt niște străduțe înguste și trebuie să închizi strada, efectiv, ca  să poți să faci traversarea. Am luat avizul de la Poliție, în mod legal, iar acum lucrăm efectiv. Strada a fost spartă acum 8 – 9 sau 10 zile, cam așa ceva, nu acum trei săptămâni. Probabil confundă lucrarea”, a declarat, pentru ePitești.ro, directorul SC Apă Canal 2000, Mihail Marinescu, explicând și necesitatea intervenției.

„Asta este, trebuie să mai și spargem strada, să lucrăm. Pe de o parte, se plâng că nu au presiune la apă și vor să le înlocuim conducta, iar când lucrezi, nici atunci nu e bine. Nu înțeleg când sunt mulțumiți oamenii ăștia până la urmă: când lucrezi sau când nu lucrezi? În Găvana chiar am avut foarte multe lucrări tocmai ca să eliminăm neconformitățile acestea”, mai spune Mihail Marinescu (foto).

Potrivit conducerii SC Apă Canal 2000 SA, lucrările în zonă se vor încheia în două săptămâni începând de astăzi (inclusiv turnat beton și refacerea carosabilului).

„O să fie un disconfort, o perioadă, dar sper să rezolvăm cât mai repede posibil” adaugă directorul SC Apă Canal 2000 SA.

„Abia s-a dat ordinul de începere”

Cât despre situația din zona Eremia Grigorescu, directorul SC Apă Canal spune că lucrările nici n-au început efectiv.

„În Eremia Grigorescu avem o subtraversare de canal tehnic. Abia s-a dat ordinul de începere. Tot o rețea e și acolo. Trebuie înlocuită. Nu s-a spart acum trei săptămâni sau când spun dumnealor. Abia s-a dat ordinul de începere și deja au semnalat la dumneavoastră”, încheie Mihail Marinescu.

 

 

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90