Donaris 930 x 122

amat

(VIDEO) POMPIERII, PUȘI PE JAR DE UN APEL DE LA AMAT PITEȘTI

Un apel de la AMAT Dacia-Renault i-a pus degeaba pe drumuri pe pompieri. Pompierii au fost alertați astăzi, în jurul orei 11, de un apel automat e-call din zona service-ului auto AMAT Dacia-Renault de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești, la ieșirea către comuna Bascov.

Citiți și: Intervenţie a pompierilor la un bloc din Mioveni

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că apelul fusese inițiat accidental și că nu exista, de fapt, nicio situație de urgență. Echipajul de descarcerare și echipajul cu autospecială de stingere trimise la AMAT au făcut cale întoarsă.

Citiți și: Ce profit are Dacia

Pe fir a intrat și Poliția, care nu a amendat, dar care l-a instruit pe reprezentantul dealerului auto astfel încât incidente de acest gen să nu se mai repete.

„În urma verificărilor referitoare la un apel 112 efectuat în mod automat de autoturism dotat cu sistem de tip e-call, s-a stabilit că nu există o situație de pericol, apelul fiind efectuat ca urmare a acționării accidentale a butonului din habitaclul a două autoturisme în timpul pregătirii pentru vânzare la un service al unui dealer auto de pe raza municipiului Piteşti.

Au fost luate măsuri de instruire a reprezentantului dealerului auto cu privire la modul de efectuare a activităţilor de pregătire şi de vânzare, pentru a preveni efectuarea de apeluri false.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, apelarea abuzivă se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei, iar alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei”, ne informează Biroul de presă al Poliției Argeș.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441