EcoMoto 930×122

politia

(VIDEO) ȘOFERI TRAȘI PE DREAPTA AZI ÎN PITEȘTI

Șoferi trași pe dreapta azi în Pitești. Pe bulevardul Republicii din municipiul Pitești polițiștii Secției 4 au avut astăzi o activitate punctuală.

Citiți și: Anchetă explozivă: Răzbunare terminată la Poliție! Tineri cercetați pentru infracțiuni în serie

Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta. Nu pentru că nu au respectat vreo regulă în trafic, ci pentru a fi informați cu privire la noile reguli referitoare la drepturile și obligațiile cetățenilor atunci când interacționează cu angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în special cu ofițeri și agenți de poliție aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Citiți și: Șoferii care ajung direct la închisoare. E ilegal!

Potrivit noilor prevederi, intrate ieri în vigoare, polițistul va avea voie „să îi solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele care pot fi folosite pentru un atac armat.

Polițistul este îndreptățit să îi solicite persoanei care face obiectul controlului corporal să adopte o poziție inofensivă, care permite realizarea efectivă și în siguranță a acestui control”, transmite Poliția.

Pe de altă parte, conform acelorași noi prevederi, cetățenii trebuie să fie informați despre drepturile pe care le au în relația cu polițistul.

Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș:

Alte detalii despre noile reguli, AICI și AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90