930×122 POSADA 5

bascov

(VIDEO) UPDATE: INUNDAȚII ÎN BASCOV. MAȘINI LUATE DE VIITURĂ, GRĂDINIȚĂ EVACUATĂ

UPDATE (ORA 19:20): ”Pentru a face față situației, în zona Bascov au fost trimise, în sprijin, echipaje de la detașamentele Bradu, Mioveni, Curtea de Argeș și Costești. Până la această oră, peste 50 de pompieri (50 de subofițeri și 4 ofițeri) au acționat cu 18 autospeciale și 16 motopompe, după cum urmează:

Citiți și: A intrat cu mașina în parapet, pe Autostradă. Cele mai noi informații despre accident

BASCOV

– strada Lăbușești – 2 case și 18 curți;

Citiți și: Ciclonul a făcut prăpăd în România: morți, sinistrați, apa a depășit 1,7 metri înălțime

– strada Uiasca – 8 case, 17 curți și 2 autoturisme. Dintr-o casă inundată, pompierii au evacuat 3 persoane (o femeie si doi copii);

– strada Rotărești – 3 case, 4 curți și un beci;

– strada Micșunele – 2 case și 7 curți;

– strada Păișești – 2 curți;

– strada Zamfirești – 4 case;

– subsolul unui bloc;

– strada Serelor – o hală a unei societăți comerciale.

Deoarece apa în curte era mare și urma ca părinții să vină să îi ia, de la grădinița cu program prelungit din Bascov au fost evacuați copiii, cu microbuzul școlar, în curtea școlii, de unde au fost preluați de părinți (154 de preșcolari).

PITEȘTI

– strada Fundătura Bălcescu – o casă, un beci și 7 curți;

– strada Găvenii – 7 curți. 

CÂMPULUNG

– strada Valea Romaneștilor – 2 curți și un beci;

– strada Șoseaua Brașovului – 2 curți și un beci.

STOENEȘTI – 5 beciuri. 

VALEA DANULUI – o curte;

TIGVENI – 5 curți;

CEPARI – o curte. 

Încă se acționează în Bascov cu mai multe echipaje. La nivelul ISU Argeș va rămâne activată Grupa Operativă”, transmite ISU Argeș.

UPDATE (ORA 16): Copiii de la grădinița din zona blocuri din Bascov sunt evacuați. ”Un microbuz îi va transporta în curtea școlii, la o distanță de aproximativ 200-300 de metri, de unde vor fi preluați de părinți”, anunță ISU Argeș. În total, vor fi evacuați 154 de copii.

UPDATE (ORA 15): Tot în zona Uiasca din Bascov, două autovehicule au fost luate de viitură.

Pe de altă parte, în municipiul Pitești, bulevardul Nicolae Bălcescu este acoperit de ape:

Inundat a fost și complexul comercial John:

UPDATE (ORA 14:30): Viitură în Bascov, copii evacuați. În comuna argeșeană Bascov sunt inundații pe străzile Păișești, Balotești, Serelor, Lăbușești, Uiasca, Micșunele și Zamfirești, potrivit ISU Argeș. În zona Uiasca au fost evacuați dintr-o locuință o femeie și 2 copii, de 5 și, respectiv, 8 ani.

În Bascov se deplasează, în sprijin, echipaje de la detașamentele de pompieri Bradu, Mioveni, Curtea de Argeș și Costești.

De asemenea, în continuare, zona de nord a municipiului Pitești este afectată. Sensul giratoriu din zona Dedeman este inundat:

Plouă torențial la această oră în municipiul Pitești, dar și în alte localități argeșene care se află sub avertizare meteorologică.

În zona de nord a orașului, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în apropierea fabricii Lisa Draxlmaier, dar și pe străzile adiacente sunt inundații.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, inundații sunt, la această oră, și pe străzi din municipiul Câmpulung Muscel. De asemenea, probleme au apărut și în comuna Bascov, conform sursei citate. (Sursă foto și video: ISU Argeș)

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3