930×122 CAPRA 5

guvern

VIDEO/UPDATE – ORBAN: TRECEM DE LA STARE DE ALERTĂ LA STARE DE ALERTĂ MAXIMĂ

UPDATE ORA 13:20 – Proiectul de Hotărâre a fost adoptat de Guvern. Hotărârea va fi supusă dezbaterii și votului Parlamentului în termen de 5 zile. Până la votul din Parlament, Hotărârea își produce efectele. 

Citiți și: Azi, decizie crucială despre pensii

ȘTIREA INIȚIALĂ ORA 9:35

Guvernul adoptă astăzi o Hotărâre pentru starea de alertă. „Începând cu data de 18.05.2020 se instituie starea de alertă pe întreg teritoriul țării pe o durată de 30 de zile”, se arată în proiectul de Hotărâre.

Citiți și: Cum vrea să taie Guvernul cheltuielile publice!

La începutul ședinței din această dimineață a Guvernului, prim-ministrul Ludovic Orban a precizat că este necesară adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru a pune în acord starea de alertă declarată vineri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (AICI, amănunte) cu prevederile din noua lege privind starea de alertă, care a intrat în vigoare azi.

„După o analiză a situației din punct de vedere legislativ, am luat decizia de a organiza această ședință de guvern pentru a institui starea de alertă în conformitate cu prevederile legii 55, care intră în vigoare începând de astăzi”, a anunțat premierul.

Ludovic Orban a accentuat că odată cu Hotărârea de Guvern care va fi adoptată în ședința de azi autoritățile vor putea folosi toate pârghiile pentru a garanta respectarea măsurilor impuse prin starea de alertă.

„Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern, continuăm, practic, starea de alertă care a fost instituită prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă. Legea ne conferă toate pârghiile și instrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor”, a afirmat prim-ministrul. Întreaga declarație a premierului, în materialul video de mai jos:

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/556877371693209/

Proiectul Hotărârii care va fi adoptată astăzi de Guvern privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 poate fi consultat AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3