930×122 CAPRA 5

bloc

VIITORUL BLOC AL LUI PRODĂNEL INTRĂ JOI ÎN CL PITEȘTI CU 4 ETAJE ÎN LOC DE 6

Printre controversatele proiecte imobiliare aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Pitești din 25 iunie se află și cel privind Aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului local de urbanism pentru investiția „Construire clădire locuințe colective și birouri”amplastă în municipiul Pitești, pe str. Ion Minulescu, nr. 21”.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Este vorba de viitorul bloc ce ar urma să fie ridicat de către firma Comesad Proviso (a oamenilor de afaceri Sorin Dumitru și Cristian Prodănel) aflată în centrul unui scandal izbucnit în timpul consultărilor publice pe marginea „Anunțului privind implicarea publicului în etapa pregătitoare – etapa I” al cărui proiect PUZ intră în consiliul local într-o variantă redusă cu două etaje (P+D +4E) față de cea pusă în dezbatere Publică (P+D+6E).

Altfel spus, dacă proiectul va trece de CL Pitești, dezvoltatorul va putea construi un imobil cu maximum patru etaje.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Spunem dacă pentru că în atenția consilierilor locali a fost transmisă, chiar astăzi, o adresă prin care Spiridon Oltei și Nicolae Diguță, doi dintre vecinii viitorului bloc al omului de afaceri Cristian Prodănel, atrag atenția asupra răspunsului primit de ei la sesizarea inaintată Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) cu privire la mai multe probleme ale proiectului dezvoltatorului imobiliar, în care au semnalat că blocul se va construi într-o zonă de case, într-un perimetru aglomerat și că viitoarea construcție va crea haos în traficul rutier (invocând și unele probleme privind autorizația de demolare pentru construcția aflată în terenul pe care va fi construit viitorul bloc).

Dați CLICK pe poză sau citiți AICI ce se arată în adresa înaintată astăzi, 23 iunie, Primăriei și Consililui Local Pitești!

Răspunsul Inspectoratului, care a efectuat verificări cu privire la cele semnalate de petenți, despre care ePitesti.ro a relatat luni, arată că prin Avizul de oportunitate pentru elaborarea PUZ eliberat la sfârșitul anului trecut de municipalitate, cât și prin Avizul arhitectului șef (din aprilie 2020), precum și prin cel al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism eliberat tot în luna aprilie a acestui an, au fost stabilite reglementări urbanistice cu nerespectarea legislației.

Dacă acest răspuns e sau nu motivul pentru care Cristian Prodănel a trebuit să renunțe la cele două etaje nu putem spune cu certitudine, la fel cum reducerea înălțimii nu garantează votarea proiectului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla joi în CL Pitești.

Până una alta, iată ce se arată, printre altele, în raportul de informare și consultare a publicului ce însoțește proiectul:

Documentul face referire și la obiecțiile celuilalt petent:

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3