SPALATORIE MURAY  930×122

angajati

Zile libere acordate spontan de patron. Este ultima „modă” pe piaţa muncii

O nouă tendinţă care a fost testată cu succes în alte ţări, începe să „prindă” şi în România. Este vorba despre decizia angajatorilor de a acorda zile libere salariaţilor, fără un anunţ prealabil.

Citiți și: Veste uriașă! Zile libere pentru angajați, în afara concediului de odihnă

Practic, angajatul află din senin că urmează să fie trimis într-un „mini” concediu de odihnă, fără a i se reproşa că nu mai dă randament sau, tot în sens negativ, că e timpul să ia o pauză.

Este, în fapt, o formă de recompensă pe care angajatorul o acordă pentru a-şi proteja colegii subordonaţi împotriva epuizării. Practic, zilele libere acordate spontan vin să combată fenomenul „burnout” care afectează tot mai mulţi salariaţi.

Citiți și: Proces șoc pentru OMV Petrom!

Un expert în resurse umane a explicat pentru alephnews.ro cum aceste zile sunt binevenite. Totuşi, în România nu există încă un cadru legal pentru acest sistem care, momentan, funcţionează pe sistemul „bonus”.

„Tot ce ține de zile libere și de flexibilitatea programului contează enorm, mai ales în condițiile actuale, în care volumul de muncă este foarte mare. Zilele acestea libere sunt foarte bine venite. În Europa de Vest, abordarea e implementată de mai mulți ani. Și în România, sunt companii care acordă mai mult de 21 de zile de concediu”, apreciază Oana Datki Botolan, citată de alephnews.ro.

(Foto: descriptiv / Sursa: alephnews.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

570×90 MAIA