New Profesional Consult 930 x 122

OCHI_BUNI_CU_LEGUME_SI_FRUCTE

Cum prevenim pierderea vederii?

Un consum ridicat de spanac şi de alte legume verzi, precum şi de ouă poate preveni pierderea vederii în cazul persoanelor în vârstă.

Cei care au o dietă bogată în ouă și în legume verzi şi galbene prezintă un risc mai scăzut de a suferi de degenerare maculară, o boală produsă de îmbătrânire. Macula este o mică zonă situată în centrul retinei unde se focalizează razele de lumină, fiind responsabilă de vederea frontală, de vederea de aproape şi de perceperea culorilor. Degenerarea maculară apare atunci când celulele maculei nu mai funcţionează. Nu există tratament pentru această boală. Cauzele ei ţin de factorii genetici, dar şi fumatul influenţează în mare măsură îmbatrânirea celulară. Deşi nu există remedii pentru tratarea degenerării maculare, putem preveni instalarea acesteia. Un studiu de specialitate a arătat că persoanele a căror dietă este formată în proporţie de 20% din legume verzi şi galbene prezintă cu 40% mai puţine riscuri de a-şi pierde vederea decât indivizii care nu consumă așa ceva.

Cele mai recomandate legume şi fructe pentru a menţine sănătatea ochilor o perioadă cât mai îndelungată sunt spanacul, varza creaţă, broccoli, dovleceii, mazărea, fasolea verde, ardeiul gras, varza de Bruxelles, porumbul, portocalele, mango, kiwi, prunele, pepenele, strugurii şi piersicile.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90