930 x122 grota rece

asfaltare_pod_viilor1

ADP ramane fara angajati

Politica salariala a Guvernului Boc in privinta bugetarilor a facut ravagii la nivelul autoritatilor locale din Arges. Salariile au scazut, in medie, in administratia publica din Arges cu circa 30% prin eliminarea unor sporuri si a orelor suplimentare. Una din institutiile grav afectate de aceasta politica salariala este Administratia Domeniului Public din Pitesti care are deficit de personal, dar nu mai poate face angajari.

Deficitul de personal pe care il inregistreaza ADP este de 130 de persoane.

De la inceputul anului si pana in prezent, zeci de angajati ai Administratiei Domeniului Public au plecat fie in somaj, fie la pensie (cei care indeplineau conditiile). Asa se face ca, fata de o organigrama cu 711 posturi, nu sunt ocupate decat 578 de posturi.

Salariul mediu a ajuns acum la ADP la doar 700 de lei, in vreme ce directorul Doru Iliescu mai incaseaza un salariu net de doar 1 750 de lei lunar.

„Veniturile angajatilor au scazut cu 27% fata de anul trecut. Este foarte greu in aceste conditii, si asta deoarece problemele din Pitesti nu s-au diminuat. Avem nevoie de oameni, dar nu putem sa facem angajari. Noile legi ale Guvernului ne interzic sa mai facem angajari. Avem multi angajati de la tara care au renuntat pentru ca dadeau pe naveta o mare parte din salariu si nu le convenea”, ne-a declarat Doru Iliescu.

Seful ADP spera ca Guvernul sa permita cat mai curand atat acordarea de sporuri, cat si noi angajari pentru a putea face fata problemelor din municipiu.

{loadposition inside}

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90