Donaris 930 x 122

Ca sa avem apa calda, se infiinteaza serviciul public de termoficare

pendiuc1 Pitesti. 3 iulie 2009. Primaria Pitesti.
Luni, Consiliul Local Pitesti se va intruni in sedinta extraordinara pentru a aproba infiintarea serviciului public de termoficare. Adminsitratia locala doreste ca acest serviciu, care sa porneasca de la zero, fara nicio legatura cu datoriile S.C. Termoficare 2000 S.A., sa devina functional cat mai repede. Iulian Richiteanu, actualul director al Termoficarii, a reusit sa faca pasi importanti in privinta incheierii unui contract cu Romgaz pentru furnizarea de gaze. Primarul Tudor Pendiuc spera ca, pana marti cel tarziu, contractul sa fie incheiat. Singurul amanunt pe care administratia locala ar trebui sa il mai rezolve este acela al platii facturii. Romgaz doreste ca factura sa fie achitata la inceputul lunii, in timp ce partea pitesteana vrea sa plateasca la sfarsitul lunii. “Cum sa platesc inainte, cand nu am primit gaz? Eu stiam ca se plateste inainte in alta parte…Eu cred ca putem rezolva aceasta situatie, daca vor fi platite si restantele asociatiilor de locatari, vom avea gaze si apa calda in cel mai scurt timp”, a precizat Pendiuc. Primarul a atins si subiectul delegarii gestiunii serviciului de termoficare, pentru care se poarta negocieri cu gigantul francez GDF Suez. “Acum nu mai suntem la ananghie si putem negocia in conditii care sa ne fie si noua favorabile. Daca nu le convine, asta e, facem din nou licitatie”, a spus primarul.

Va fi preluat jumatate din personalul de la Termoficare
Pendiuc a precizat ca noul serviciu va insemna pastrarea a aproximativ 500 de angajati, adica ceva mai mult de jumatate din actualii salariati de la Termoficare. Primarul Pitestiului este in continuare nemultumit de diferenta intre pretul producerii energiei- 480 lei pe gigacalorie-, si pretul la care este vanduta populatiei, conform impunerii A.N.R.S.C.- 320 lei fara T.V.A. “Am refacut documentatia si am transmis-o inapoi la guvern. Vrem sa le atragem atentia ca aceasta situatie e valabila pentru toate orasele mari cu un astfel de sistem. Noi poate mai puteam sa mai ducem o saptamana- doua, poate si mai mult. dar daca opream activitatea in toamna, ce mai faceam? Oricum, noi vom reincepe furnizarea apei calde la acest pret, vom vedea cum vom insista, cu parlamentarii. In niciun caz acest serviciu nu va mai merge cu pretul de livrare sub cel de vanzare. Populatia nu are de suferit cu nimic, numai ca va creste subventia de la stat”, a mai spus Pendiuc. Acest serviciu va functiona cu venituri proprii, chiar daca la inceput, Consiliul Local va pune la dispozitie o anumita suma pentru reluarea activitatii, urmand ca acesti bani sa fie returnati de noul serviciu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90