930×122 CAPRA 5

telefon_mozilla

Telefoane de la Mozilla

Un nou gigant intra pe piata smartphone-urilor. Mozilla, producătorul unuia dintre cele mai cunoscute browsere de internet, a prezentat detalii despre primele sale smartphone-uri care vor rula cu sistemul de operare Firefox. Cele două terminale sunt produse de o companie mică din Spania, Geeksphone, iar noua platformă  se bazează pe limbajul de programare HTML 5 ce va da producătorilor de software o libertate mult mai mare în comparaţie cu alternativele de pe piaţă, informeaza economica.net.

În curând vor mai apărea pe piaţă sistemele Ubuntu, Tizen şi Sailfish, care vor intra în competiţie directă cu Android, iOS,  Windows Phone, BlackBerry 10 şi Symbian.

Cele două terminale au nume de cod Keon, care se adresează segmentului low-end şi Peak care vine să atace segmentul de consumatori mai pretenţioşi.

Keon este telefon dotat cu un ecran de 3.5 inci, o cameră de 3 megapixeli şi un procesor ieftin produs de Qualcomm, Snapdragon S1.

Peak vine să atace segmentul smartphone-urilor de top cu un ecran de 4.3 inci, o cameră de 8 megapixeli şi un procesor puternic, Snapdragon S4.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3