NOR CURIER 930X122

columbia

EINSTEIN DE ROMÂNIA – ELEVUL CARE A UIMIT AMERICA

Einstein de România. Un elev din Costanţa a uimit mediul academic din Statele Unite ale Americii. Universităţi de prestigiu ca Harvard şi Columbia s-au luptat ca să-l aibă student şi i-au oferit burse de 70.000 de dolari pe an. Elevul român a ales în cele din urmă Universitatea Columbia, acolo unde va studia din toamnă ştiinţele pământului, informează observator.news.

Costin George Dobrin se poate lăuda cu o reuşită la care mulţi tineri de vârsta lui nici măcar nu visează. Cele mai prestigioase universităţi din lume s-au întrecut să-l aibă student din această toamnă.

„M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor. Am primit oferte foarte bune atât de la Columbia, cât şi de la Harvard.”, spune elevul de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

La ambele universităţi Costin a fost acceptat cu bursă: 70.000 de dolari pe an. În plus, la Universitatea Columbia elevul din Constanţa a primit o distincţie excepţională, care îi aduce în plus 10.000 de dolari. „Am aflat că am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa cercetarea pe timp de vară.”, precizează Costin George Dobrin.

Costin a aplicat la cinci universităţi din străinătate, dar a ales Columbia: „Am văzut acolo facilităţiile, laboratoarele şi tot ceea ce înseamnă cercetare şi viaţă în campusul de la Columbia. Pot să spun că este exact ceea ce mi-am dorit!”

Costin George Dobrin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanța, a cucerit anul trecut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie. (Sursa: http://www.businessmagazin.ro/, titlul și editarea: http://epitesti.ro/)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3