Donaris 930 x 122

Arges

PATRONI PENALI ÎN ARGEȘ

În perioada 1-15 februarie în vederea diminuării numărului de persoane care desfăşoară activitate fără forme legale Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a făcut 59 de controale. La 16 angajatori au fost găsite lucrând „la negru” 37 de persoane. Au fost date 18 amenzi, în valoare de 90.000 de lei. La patru angajatori au fost găsite, la fiecare, mai mult de 5 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. În aceste cazuri au fost sesizate organele de cercetare penală.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Deficienţele constatate în urma controalelor:

-neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat

Citiți și: S-a decis! Angajatorii nu vă mai pot obliga să faceți asta!

-neacordarea drepturilor salariale

-netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor

-necompensarea în bani la încetarea activităţii a concediului de odihnă cuvenit

-neîncheierea contractului individual de muncă în formă scrisă.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: restaurante, baruri, construcţii, transport, panificaţie și comerţ.

În aceeași perioadă în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă ITM Argeș a făcut 75 de controale. Au fost date 8 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 35.500 de lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor:

-lipsa instruirii în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă

-lipsa controlului medical periodic

-necomunicarea accidentelor de muncă

-lipsa echipamentului individual de protecţie.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: restaurante, baruri, construcţii, transport, panificaţie și comerţ.

Argeșenii care vor să sesizeze cazuri de muncă fără forme legale de angajare o pot face la numărul de telefon 0248/223.408, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul ITM Argeș (Piteşti, bulevardul Republicii, nr.11).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90