930 x122 grota rece

smartphone

Se pregăteşte instalarea unui sistem care să pună pe fugă hoţii de smartphone-uri!

Wall Street Journal informează că producătorii sud-coreeni de electronice Samsung şi LG pregătesc instalarea unui protocol de dezactivare pe smartphone-uri şi tablete care poate fi executat de la distanţă pentru a face nefuncţional un dispozitiv furat!

Această dezactivare poate fi executată de fabricant sau de operatorul telecom şi se pare că blochează un dispozitiv furat chiar dacă SIM-ul a fost înlocuit ori software-ul a fost modificat.

Furtul de smartphone-uri reprezintă o infracţiune în ascensiune. Introducerea funcţiei de dezactivare de la distanţă ar anula utilitatea unui dispozitiv odată raportat ca furat, iar astfel ar fi descurajate infracţiunile de acest fel. Producatorii de smartphone-uri caută de ceva timp soluţii care să descurajeze furturile. Facem referire aici în special la datele cu caracter personal care pot fi accesate de pe aceste dispozitive.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3