930 x122 grota rece

condamnare

ACUM: LIVIU DRAGNEA, CONDAMNAT LA PUȘCĂRIE

Acum: Liviu Dragnea, condamnat la pușcărie. Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a fost condamnat în urmă cu puțin timp la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

În schimb, a fost achitat pentru fals intelectual. De asemenea, lui Liviu Dragnea i s-a anulat condamnarea de 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului.

Hotărârea completului de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă și poate fi contestată la apel, la completul de 5 judecători.

Citiți și: Doctoriţă condamnată cu suspendare, după ce a luat 272 de şpăgi!

Au mai fost condamnați și următorii: Floarea Alesu, fostă șefă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (3 ani și 7 luni de închisoare cu executare), Rodica Miloș, fostul director executiv al DGASPC Teleorman (3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu), Olguța Șefu, fost director executiv-adjunct (3 ani de închisoare cu suspendare), Ionel Marineci, fost șef serviciu la DGASPC Teleorman (3 ani de închisoare cu suspendare), Valentina Marica, fost șef serviciu al DGASPC Teleorman (3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu), Claudiu Balaban, fost șef serviciu (3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu), Nicușor Gheorghe, fost șef serviciu DGASPC Teleorman (1 an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu), Anisia Niculina Stoica, fostă secretară a PSD Teleorman (1 an de închisoare cu suspendare) și Adriana Botorogeanu, fostă secretară a PSD Teleorman (2 ani de închisoare cu suspendare).

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, a primit o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei, cu încetarea procesului penal.

„În perioada iulie 2006-decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.”, se preciza în rechizitoriul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Astfel, potrivit DNA, persoanele angajate formal au primit în total 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90