New Profesional Consult 930 x 122

condamnare

Pitești: Polițiștii ”șpăgari” de la Secția 2 au fost condamnați la 3 ani de închisoare

Polițiștii ”șpăgari” de la Secția 2 Poliție Pitești au fost condamnați de Tribunalul Argeș sub acuzația de luare de mită.

Citiți și: Argeș. Un primar, condamnat definitiv pentru transport ilegal de lemne

Foștii agenți – Dragoș Chiliment și Eusebiu Matei, cu o vechime în Poliţie de 25 de ani, respectiv 22 de ani, au părăsit sistemul imediat după ce a fost declanșată urmărirea penală.

Unul dintre ei și-a dat demisa, iar celălalt și-a depus dosar de pensionare. Subiectul pe larg, AICI – Pitești: O nouă filă în cazul polițiștilor șpăgari. Unul și-a dat demisia, celălalt și-a depus dosar de pensionare.

Citiți și: S-a urcat beată la volan, a făcut accident, apoi a mituit polițistul cu 300 de euro

Reamintim că aceștia au fost prinși în flagrant, în luna decembrie a anului trecut, când primeau bani de la un șoferi și au fost reținuți de DGA pentru luare de mită. Subiectul pe larg, AICI – Polițiști rutieri prinși în flagrant când primeau bani de la șoferi.

În luna ianuarie a acestui an, agenții au fost trimiși în judecată. Subiectul pe larg, AICI – Pitești: Polițiștii ”șpăgari” de la Secția 2, trimiși în judecată.

Tribunalul Argeş a dat decizia vineri în dosarul de corupție.

Aceștia au primit următoarele sentințe:

– Dragoș Chiliment a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

„În temeiul art. 67 alin. 2 C.pen., interzice inculpatului C. Marian Dragoş, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 3 ani, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 C.pen. alin. 1 literele a), b) C.pen.: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. (…) suspendă executarea pedepsei principale sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani…” se arată în decizie.

– Eusebiu Matei a fost condamnat tot la 3 ani de închisoare.

Ambii sunt obligaţi să presteze câte 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş.

Decizia nu este însă una definitivă, fiind cu drept de apel.

Sursă: Curier.ro

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90