NOR CURIER 930X122

liviu dragnea

Ultimă oră! Dragnea iese din închisoare

Update, ora 13:52 :

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Tribunalul Giurgiu a admis în urmă cu puțin timp, cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea.

Știrea inițială ora 10:27

Citiți și: Ultima oră: Decizie pentru Liviu Dragnea

Astăzi, 15 iulie, Tribunalul Giurgiu discută cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea. Fostul lider PSD execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare la Penitenciarul Rahova, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Curtea de Apel București a acceptat cererea lui Liviu Dragnea de strămutare a procesului de la Tribunalul București.

În luna aprilie a acestui an, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 eliberarea mai devreme din penitenciar, afirmând faptul că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, adică ”este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Pe data de 27 aprilie însă, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Acesta a contestat decizia, dar a fost respinsă de Tribunalul București la data de 27 mai.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească și nu are dreptul la îngrijire medicală.

Ulterior, acesta a câștigat câteva dintre procese, instanțele stabilind că i s-au încălcat aceste drepturi.

Sursă foto: GSP

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90