New Profesional Consult 930 x 122

klaus iohannis

ULTIMA ORĂ! AVEM PRIM-MINISTRU! CE A DECIS IOHANNIS

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut în urmă cu puțin timp o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Iohannis a anunțat că a acceptat demisia lui Mihai Tudose și că l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale. Asta deși inițial pentru asigurarea interimatului era vehiculat numele vicepremierului Paul Stănescu.

Președintele a mai informat că a convocat pentru mâine partidele parlamentare în contextul discuțiilor pentru nominalizarea viitorului premier-plin.

Citiți și: Președintele României a anunțat noul prim-ministru!

„Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și am acceptat-o. Această situație în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și este una care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri, avem deja două guverne PSD eșuate.

Acum, evident că este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranță politică nu trebuie să genereze instabilitate politică. Vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generată iarăși în interiorul PSD.

După demisia premierului Tudose l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă și cât ține de minte am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitațiile de participare la consultări.”, a declarat Klaus Iohannis.

Amintim că Mihai Tudose a demisionat din funcția de prim-ministru după ce PSD i-a retras aseară sprijinul politic (amănunte, AICI).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90