NOR CURIER 930X122

interfrigo logistics

OM DE AFACERI ȘI FIRMĂ DIN PITEȘTI, ÎN “CARACATIȚA” TEL DRUM, POTRIVIT RISE PROJECT

Rise Project: Om de afaceri și firmă din Pitești, în “caracatița” Tel Drum.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

În primul episod al dezvăluirilor “Teleormanleaks” publicate de Rise Project apar și numele unui om de afaceri originar din Pitești și al unei firme de transporturi terestre din Pitești.

“O divă mai cunoscută, însă, miss Playboy 2004, se află în cercul lor imediat de prietene (n.r. – cercul Nicoletei Pene, director comercial la Tel Drum, mâna dreaptă a directorului general Petre Pitiș, contabilul de încredere al grupării Liviu Dragnea, conform Rise Project, și al sorei sale, Florentina Biolan): Oana Ioniță.

Citiți și: Decizie şoc pentru Liviu Dragnea

După aparițiile în revista pentru bărbați, a prezentat vremea în „Libertatea”, pozând hot în funcție de gradele de afară. Succesul fulminant a venit cu rolul din telenovela “Inimă de țigan”. Între timp, Oana Ioniță s-a așezat la casa ei, măritându-se în 2013 cu milionarul Dan Neagoe, poreclit “regele oțelului” și fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea.

Petre Pitiș, directorul general Tel Drum, le-a fost naș de cununie.

Originar din Pitești, Daniel Neagoe face parte din cercul intim al liderului PSD. E donator oficial al filialei Teleorman și rulează zeci de milioane de euro cu Tel Drum, context în care a fost și el inculpat la DNA în dosarul de crimă organizată. Pe Neagoe și Dragnea îi leagă și scheme personale: primul a cumpărat în 2011 de la președintele Consiliului Județean Teleorman un spațiu comercial supraevaluat de 15 ori.

În fine, miss Playboy 2004 și Daniel Neagoe sunt personaje principale în universul ermetic de la Tel Drum. Petrecerile sunt liant solid, dovedesc fotografiile și filmele din calculatorul Nicoletei. Veșnic în centrul atenției și adeseori maestru de ceremonii, fie că-i Crăciunul la firmă, nunta unuia, botez sau vacanță cu șeful și soția, directoarea comercială face spectacol”, scrie Rise Project.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, societatea Interfrigo Logistics SA din Pitești a avut tranzacții de milioane de euro cu Tel Drum.

Interfrigo Logistics din Pitești (fondată în 2009 de Daniel Neagoe, coleg de facultate cu Dragnea Senior) a fost preluată în 2010 de Dan Barcaru (95%). Ștefan Valentin Dragnea s-a implicat acum doi ani, ca asociat minoritar, prin intermediul unei companii de-a lui (Ludikon Systems), dar s-a retras în 2017, pe fondul scandalurilor publice, cedând participațiile unui angajat (Ilie Dragne).

Printre altele, în patrimoniul Interfrigo se află vila de la Bușteni care i-a aparținut în trecut liderului politic Sergiu Cunescu, președintele Partidului Social Democrat Român în perioada 1990-2000. Înghițită de actualul PSD, formațiunea lui Cunescu i-a oferit suficientă legitimitate lui Adrian Năstase în 2001 încât să-și înscrie partidul-stat în alianța socialiștilor europeni.

Paradoxul istoric face azi ca numele ilustrului politician să fi devenit o tematică imobiliară pentru oameni din PSD. În documentele Nicoletei Pene, directoarea comercială a Tel Drum, am dat și peste succesiunea averii lui Cunescu, autentificată la notar.

Interfrigo a avut tranzacții de peste 77 de milioane de lei (peste 17 milioane de euro) cu Tel Drum. Banii s-a scurs către apendicele din Pitești prin subcontractarea unor lucrări publice adjudecate de Tel Drum. Au circulat și în sens invers, cu precădere în 2013, când Interfrigo a câștigat un contract de peste 15 milioane de lei de la Regia Publică de Apă din Satu Mare”, precizează Rise Project.

AICI puteți citi dezvăluirile complete din primul episod “Teleormanleaks”.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90