NOR CURIER 930X122

evaluare nationala

Modificări majore la Examenul de Evaluare Națională!

Modificări majore la Examenul de Evaluare Națională!

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Examenul de Evaluare Națională ar putea suferi anumite modificări prin introducerea unor noi examene, numărul probelor urmând a urca la patru.

Anunțul a fost făcut de Ligia Deca, ministrul Educației gândindu-se la introducerea noilor probe la liceele competitive, conform Newsweek.ro.

Citiți și: Oficial! Evaluare Națională și pentru elevi din învățământ primar. Când au loc examenele

„Considerăm că, într-o primă fază, trebuie să vedem că putem avea acest tip de testare de două materii de bază, plus încă două pe profil, pentru cei care oricum se pregăteau pentru ceva destul de competitiv.

Dacă vom observa că această filozofie merge bine și asigură și echitate, prin măsurile de sprijin pe care le avem, de exemplu, prin planul național de reducere a abandonului sau prin planul național de combatere a analfabetismului funcțional, atunci ne putem gândi la o variantă de acest tip.”, a spus ministrul.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă ePitești/ Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Badea Gratziela spune:

    Este foarte bine sa se dea examen de admitere ca odinioară.Cine nu lua examenul , continua la școală inca doi ani, se dadea treapta a doua.Cine lua bine, se orienta spre facultate, cine nu, mergea la profesională, după care te angajai.Nu erau motive de abandon.Acum daca nu faci față liceului unde intri, ai ocazia sa nu mai ajungi nici pana in clasa a 9- a,pentru ca ramai repetent, clachezi, abandonezi.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90