New Profesional Consult 930 x 122

arefu

S-A DECIS: CE SE VA ÎNTÂMPLA CU URȘII DE LA POENARI

S-a decis: Ce se va întâmpla cu urșii de la Poenari. Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş a solicitat Ministerului Mediului o derogare de la măsurile de protecţie a speciilor de faună sălbatică, pentru relocarea unui exemplar de urs (femelă) şi a unui număr de trei pui.

Citiți și: Argeș. Accident grav, cu victimă, azi-noapte!

Este vorba de ursoaica și puii ei din cauza cărora cetatea Poenari de pe Transfăgărășani, din comuna Arefu, a fost închisă pentru turiști.

„Ca urmare a acestei adrese, Ministerul Mediului a transmis acordul pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi (o femelă şi trei pui) de pe fondul cinegetic din comuna Arefu pe fondurile cinegetice Bratia şi Râuşor.

Citiți și: Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

Procedura de relocare se va efectua cu sprijinul personalului tehnic de specialitate, sub coordonarea Direcţiei Silvice Argeş, Inpectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş.”, informează Instituţia Prefectului.

Sursa citată nu precizează când se va desfășura acțiunea de relocare și când va fi redeschisă Cetatea Poenari.

Ca urmare a prezenței urșilor în zonă, cetatea Poenari a fost închisă din motive de siguranță.

Dovedind o totală lipsă de respect față de turiști și un amatorism cumplit în comunicare, Consiliul Județean Argeș, instituția care administrează obiectivul, nu a anunțat public din timp închiderea cetății. Turiștii s-au trezit pur și simplu puși în fața faptului împlinit chiar la fața locului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90