930×122 CUMPANA 5

masini

Ați fi de acord? O zi mașinile cu număr par, o zi cu impar

Ați fi de acord? O zi mașinile cu număr par, o zi cu impar

Citiți și: De duminică, și mașinile parcate pe trotuar pot fi ridicate!

Criza energetică a pus stăpânire pe întreaga Planetă.

Zi de zi auzim despre măsuri pe care diverse state ale lumii le au în plan pentru a se face economii: cetățenii sunt sfătuiți să mai pună o haină pe ei la iarnă și să de încălzirea mai încet, să stingă luminile la o anumită oră, să folosească tot mai mult bicicleta sau mijloacele de transport în comun. Totul pe fondul unei explozii a prețurilor la curent electric, gaze naturale și carburanți, explozie care are reacții în lanț în toate sectoarele de activitate și ne afectează viața (aproape) tuturor.

Citiți și: Pitești. Tineri cu mașini tunate și motociclete zgomotoase, „liniștiți” de Poliție

În unele state s-a discutat inclusiv despre o măsură aplicată de regimul Ceaușescu în România: să se poate merge cu mașinile, alternativ, în funcție de numărul de înmatriculare (par și impar). Astfel, se merge pe ideea că mai multe persoane s-ar grupa într-o singură mașină și, pe lângă economii, s-ar reduce și poluarea.

Este oare fezabilă o astfel de măsură în România, date fiind resentimentele față de perioada comunistă și, mai ales, faptul că oamenii s-au învățat cu confortul propriei mașini, o familie având mai multe autovehicule deja?

Am făcut un experiment.

Pe tronsonul de drum național Pitești – Craiova de la sensul giratoriu de la intersecția cu drumul spre Auchan Bradu și până în dreptul Târgului Săptămânal am numărat mașinile care veneau doar din sens opus și care aveau un singur ocupant. Ei bine, pe o distanță atât de scurtă și într-un timp relativ foarte scurt am întâlnit nu mai puțin de 50 de vehicule (majoritatea autovehicule mici) cu câte un singur ocupant, respectiv șoferul!

Și atunci se pune întrebarea: vor fi dispuși românii să renunțe la confortul de a se deplasa cu propria mașină oricând și oriunde doresc dacă li se va cere?

555 X 222 CAPRA

Comentarii

7 comentarii

 • marian spune:

  de acord, dar nu uita ca bmw nu e masina (bmw si restu), merg cand vreau

 • Anonim spune:

  Sub nici o forma! Eu nu vreau sa merg cu nimeni in masina, nu vreau sa iau pe nimeni. In masina mea este farmacie, nu suport sa vad presuri murdare, scaune murdare, sau nepasare din partea pasagerilor. Cu masina mea merg doar eu, cand vreau, unde vreau, cat vreau!

 • Dincă spune:

  IN-ar strica, tot pe teoria asta , să numărați măcar în Argeș, toți hoții care au condus Argeșul. Adică, câți au ajuns la pușcărie și câți au scăpat. Sau alta, când te uiți la vestitul service auto de la Bascov și îl vezi acum ruină, te gândești cum e posibil ca o construcție atât de frumoasă din anii 1980, să fie dărâmată acum, pentru că Nicolescu a luat milioane de euro de la Lidl. Unii au construit, alții demolează și se pricopsesc. Numărați din ăștia !

 • Alex spune:

  Nope. S-ar aglomera si mai rau parcariile din moment ce multi ar cumpara si a doua caruta.

 • Marculescu Marius spune:

  Voi sunteti sanatosi la cap sau sunteti bolinzi?Suntem marginalizati,pensii si salarii de tot rasul,preturi exorbitante la toate produsele alimentare si nealimentare.Noi cei cu pensiile mizere ce facem! Noi cei mai batrani am facut ce am facut pentru tara asta si drept rasplata am primit…osul si acum se demoleaza si se strica ,se vinde pe degeaba tot ce se poate vinde si romanii sunt fericiti ca li se da 0,50 bani reducere la benzina.O tara condusa de hoti si delapidatori,profitori si nesimtiti,iar poporul roman tace si inghite .Taceti fraierilor,suportati toate magariile pentru ca asa va place.Asteptati sa va faca altcineva dreptate si voi dormiti.Dormiti si asteptati 1kg de malai,faina,ulei si zahar ca o sa o duceti bine…Biet popor credul cat te mai las pacalit?

 • Catalin spune:

  Un articol fără nicio noimă…

 • Situatie spune:

  Deci o zi mergem la munca ,o zi nu.si cu bicicleta e foarte fain dupa 8 in care tragi ca sclavul sa mai pedalezi inca 15/20km (chiar mai mult ) pana acasa …..oricum o intorc astea tot de muncitorul de rand isi bat maciuca

570×90 MAIA