coronavirus

Autorităţile ne flutură varianta „Delta” pe la nas

În plină relaxare, cu oameni care se bucură în sfârşit de un strop de libertate, autorităţile globale „ameninţă” cu varianta „Delta” a noului coronavirus. Ceea ce înseamnă că n-am scăpat, iar furtuna s-a calmat doar în perioada sezonului estival.

Citiți și: Forfotă mare la Prefectura Argeş. Autorităţile se reunesc în şedinţă CJSU pentru noi măsuri

După modelul ciclicităţii, este de aşteptat ca în toamnă să crească din nou numărul de cazuri, iar aceiaşi conducători să ne bubuie din nou cu restricţii.

Dar, despre cine vorbim? În primul rând, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, factorul de care statele membre UE ţin seama fără tăgadă. Apoi, sunt tot soiul de experţi şi cercetători care transmit marile lor descoperiri despre virus, recomandând măsuri.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 13 septembrie

Măsurile instituite în ţările din Vest ajung, cu o mică întârziere, şi în România. Nu ne rămâne decât să urmărim acest nou act, parcă de teatru, parcă regizat, de luptă cu virusul ale cărui origini şi variaţii sunt încă dubioase.

Interesant este că varianta Delta despre care se tot discută în această perioadă este pusă în ecuaţie alături de vaccinare.

De pildă, Alexandru Rafila a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că „dacă populaţia se vaccinează, nu vom avea motive de îngrijorare”.

Fiecare poate judeca singur ce înseamnă asta. Oricum, dacă am ajuns la Delta, până la Omega mai e cale lungă. Aşadar, să profităm de această perioadă de relaxare…

(Foto: descriptiv)

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • shud spune:

    asadar se vede ca si voi amaratilor faceti propaganda anti covid ca de obicei, las’ sa moara batranii, ca oricum mai au putin de trait, de ce sa ne inchida pe noi tinerii iar.. scarbe de “jurnalisti”


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441