930 x122 grota rece

masini

Aceste mașini vor fi ridicate!

Aceste mașini vor fi ridicate!

Citiți și: Scenariu Hollywoodian. Ce le mai trece prin cap hoților

Vehiculele de pe domeniul public ce au inspecția tehnică periodică (ITP) expirată de cel puțin șase luni și nu au o poliță de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) valabilă vor fi considerate abandonate.

Vor putea fi ridicate rapid de autorități, după cum apare într-un proiect de lege pus în dezbatere la Senat.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

Proiectul legislativ de la Senat va redefini noțiunea de vehicul abandonat.

Astfel, vehicul abandonat va fi considerat:

,,vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat de 6 luni. Și care este neasigurat pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie”.

Cu alte cuvinte, vehiculele parcate pe domeniul public ce nu au ITP valabil de peste șase luni și nici asigurare RCA valabilă vor fi considerate abandonate.

Aceste mașini vor fi ridicate!

Prin modificările propuse acum se urmăreşte modificarea definiţiei vehiculului abandonat, astfel încât autorităţile locale să poată aplica legea mai ușor.

În cazul vehiculelor abandonate, agenții constatatori din aparatul propriu al consiliului local, împuterniciți de primar, precum și agenții de poliție întocmesc procese-verbale de constatare.

Și afișează pe aceste vehicule o somație, prin care solicită ridicarea acestuia de pe domeniul public în termen de 10 zile.

Ulterior, primarul dispune inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportarea și depozitarea autovehiculului și a bunurilor aflate în interiorul acestuia într-un loc special amenajat în acest scop.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Bogdan spune:

    Imtr-adevar de ceva timp s-a schimbat legea si masinile care nu au itp valabil si asigurare o sa fie radiate in mod automat. Totusi ma intreb ce se va intampla de la anu cand asigurarile auto vor creste.

  • Traian spune:

    Politia locala ,ar trebui sa mai lase bătrânele cu lapte,brânză și pătrunjel și sa mai verifice și parcările cu plata unde pe locurile libere , samsarii de masini mana în mana cu administratorii de bloc își parchează masinile cu lunile pe locurile libere .Vezi parcările din Razboieni blocurile : B3, A1, A3, C5 . Mura în gura pentru stimabilii de la politia locala .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3