930×122 CAPRA 5

atribuţii

ACTELE LA CONTROL! POLIȚIȘTII, MAI MULTĂ PUTERE

Actele la control! Polițiștii, mai multă putere. A fost promulgată, vineri, legea pentru sporirea atribuțiilor polițiștilor. Actul normativ prevede, printre altele, amendarea cu sume cuprinse între 500 și 1.500 de lei a persoanelor care refuză să le furnizeze polițiștilor sau jandarmilor date de identificare.

Citiți și: Puteri sporite pentru polițiștii locali!

De asemenea, persoanele care organizează petreceri zgomotoase riscă să fie amendate cu sume de la 2.000 de lei până la 3.000 de lei.

Polițistul poate legitima o persoană în mai multe situații, prin care atunci când aceasta încalcă dispozițiile legale sau „există motive verosimile pentru a bănui că aceasta a fost prezentă la locul săvârşirii unei fapte ilegale ori are cunoştinţă despre faptă, autor sau despre bunurile având legătură cu fapta”, scrie digi24.ro.

Citiți și: Video – Focuri de armă între polițiști și polițiste

Mai multe detalii, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90