930×122 POSADA 5

amenda

ARHITECTUL-ȘEF GHIȚĂ SFIDEAZĂ. AMENDĂ PENTRU HAOSUL URBANISTIC DIN GĂVANA

Inspectoratul Regional în Construcții (I.R.C.) Sud-Muntenia l-a amendat pe arhitectul-șef al municipiului Pitești, Cătălin Ghiță, cu 6.000 de lei. Instituția a descoperit nereguli în urma unui control la Primăria Pitești cu privire la emiterea certificatului de urbanism și a autorizației de construire pentru blocul de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana) din Pitești.

Citiți și: O cheltuială în plus pentru cei care stau la bloc!

„Pentru soluționarea petițiilor transmise de cetățeni ai municipiului Pitești Instituției Avocatului Poporului – biroul teritorial Pitești, Inspectoratul în Construcții a efectuat acțiuni de control la Primăria municipiului Pitești privind respectarea prevederilor legale la emiterea certificatului de urbanism și a autorizației de construire pentru imobilul situat în Pitești, strada Mircea Eliade.

Față de neconformitățile constatate, a fost aplicată sancțiunea contravențională privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în cuantum de 6.000 de lei”, ne precizează, printre altele, instituția, în urma unei solicitări pe care publicația noastră a formulat-o în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public (click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: Pitești. Unui polițist i-a venit rău! A fost chemată salvarea!

Cătălin Ghiță nu a plătit amenda. Documentul prin care acesta era înștiințat că trebuie să achite cei 6.000 de lei s-a întors prin poștă, așa cum și fusese trimis către arhitectul-șef, la Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Muntenia. Ulterior, instituția i-a lipit „la domiciliu, în prezența unui martor” procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor.

De asemenea, I.R.C. Sud-Muntenia a informat Primăria Pitești „în vederea punerii în executare a acestuia”. (click pe imagine pentru mărire):

În același răspuns, ni se confirmă și că Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Muntenia i-a cerut Instituției Prfectului – Județul Argeș să atace în instanța de contecios administrativ autorizația de construire a blocului de pe Mircea Eliade (click pe imagine pentru mărire):

Este de punctat faptul că arhitectul-șef Cătălin Ghiță pare să aibă o relație destul de apropiată cu beneficiarii blocului de pe Mircea Eliade. O echipă ePitești l-a surprins la balconul ultimul etaj al blocului, când și-a parcat mașina în curtea imobilului, dar și pe trotuarul din fața construcției. Fotografiile au fost făcute în după-amiaza zilei de 21 octombrie 2019:

Amintim că Instituția Prefectului – Județul Argeș a mers în instanța de contencios administrativ, la Tribunalul Argeș, împotriva beneficiarului (notarii Mariana Căunei și Gheorghe Florescu Căunei), a Primăriei Pitești și a Inspectoratului de Stat în Construcții pe 16 august 2019, prima înfățișare în acest proces fiind stabilită pentru 7 noiembrie 2019.

Instituția Prefectului – Județul Argeș cere în instanță anularea autorizației de construire a blocului de pe strada Mircea Eliade, act emis de municipalitatea piteșteană.

Deși a fost anunțat oficial în urmă cu aproximativ o lună de municipalitate (după cum ne-a declarat primarul Piteștiului) că lucrările trebuie sistate, beneficiarul știa, încă de la jumătatea lunii august, când Instituția Prefectului – Județul Argeș l-a dat în judecată, că actul a fost suspendat. Acest fapt ne-a fost precizat de Tribunalul Argeș și recunoscut, telefonic, și de arhitectul-șef al orașului, Cătălin Ghiță.

Lucrările la blocul de pe Mircea Eliade au continuat ca urmare a nepăsării și neimplicării autorităților locale, Primăria cerându-le reprezentanților Poliției Locale tocmai pe 18 octombrie să facă verificări la respectivul imobil. La controlul făcut ieri, 4 noiembrie, după aproximativ 3 luni de când beneficiarul proiectului a fost dat în judecată, Poliția Locală nu a găsit nereguli. Ar fi fost culmea!

Mai multe amănunte despre acest subiect, pe care îl vom urmări în continuare, puteți (re)citi AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570×90 MAIA