Donaris 930 x 122

amenda

ARHITECTUL-ȘEF GHIȚĂ SFIDEAZĂ. AMENDĂ PENTRU HAOSUL URBANISTIC DIN GĂVANA

Inspectoratul Regional în Construcții (I.R.C.) Sud-Muntenia l-a amendat pe arhitectul-șef al municipiului Pitești, Cătălin Ghiță, cu 6.000 de lei. Instituția a descoperit nereguli în urma unui control la Primăria Pitești cu privire la emiterea certificatului de urbanism și a autorizației de construire pentru blocul de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana) din Pitești.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

„Pentru soluționarea petițiilor transmise de cetățeni ai municipiului Pitești Instituției Avocatului Poporului – biroul teritorial Pitești, Inspectoratul în Construcții a efectuat acțiuni de control la Primăria municipiului Pitești privind respectarea prevederilor legale la emiterea certificatului de urbanism și a autorizației de construire pentru imobilul situat în Pitești, strada Mircea Eliade.

Față de neconformitățile constatate, a fost aplicată sancțiunea contravențională privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în cuantum de 6.000 de lei”, ne precizează, printre altele, instituția, în urma unei solicitări pe care publicația noastră a formulat-o în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public (click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: Viața la bloc, tot mai scumpă!

Cătălin Ghiță nu a plătit amenda. Documentul prin care acesta era înștiințat că trebuie să achite cei 6.000 de lei s-a întors prin poștă, așa cum și fusese trimis către arhitectul-șef, la Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Muntenia. Ulterior, instituția i-a lipit „la domiciliu, în prezența unui martor” procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor.

De asemenea, I.R.C. Sud-Muntenia a informat Primăria Pitești „în vederea punerii în executare a acestuia”. (click pe imagine pentru mărire):

În același răspuns, ni se confirmă și că Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Muntenia i-a cerut Instituției Prfectului – Județul Argeș să atace în instanța de contecios administrativ autorizația de construire a blocului de pe Mircea Eliade (click pe imagine pentru mărire):

Este de punctat faptul că arhitectul-șef Cătălin Ghiță pare să aibă o relație destul de apropiată cu beneficiarii blocului de pe Mircea Eliade. O echipă ePitești l-a surprins la balconul ultimul etaj al blocului, când și-a parcat mașina în curtea imobilului, dar și pe trotuarul din fața construcției. Fotografiile au fost făcute în după-amiaza zilei de 21 octombrie 2019:

Amintim că Instituția Prefectului – Județul Argeș a mers în instanța de contencios administrativ, la Tribunalul Argeș, împotriva beneficiarului (notarii Mariana Căunei și Gheorghe Florescu Căunei), a Primăriei Pitești și a Inspectoratului de Stat în Construcții pe 16 august 2019, prima înfățișare în acest proces fiind stabilită pentru 7 noiembrie 2019.

Instituția Prefectului – Județul Argeș cere în instanță anularea autorizației de construire a blocului de pe strada Mircea Eliade, act emis de municipalitatea piteșteană.

Deși a fost anunțat oficial în urmă cu aproximativ o lună de municipalitate (după cum ne-a declarat primarul Piteștiului) că lucrările trebuie sistate, beneficiarul știa, încă de la jumătatea lunii august, când Instituția Prefectului – Județul Argeș l-a dat în judecată, că actul a fost suspendat. Acest fapt ne-a fost precizat de Tribunalul Argeș și recunoscut, telefonic, și de arhitectul-șef al orașului, Cătălin Ghiță.

Lucrările la blocul de pe Mircea Eliade au continuat ca urmare a nepăsării și neimplicării autorităților locale, Primăria cerându-le reprezentanților Poliției Locale tocmai pe 18 octombrie să facă verificări la respectivul imobil. La controlul făcut ieri, 4 noiembrie, după aproximativ 3 luni de când beneficiarul proiectului a fost dat în judecată, Poliția Locală nu a găsit nereguli. Ar fi fost culmea!

Mai multe amănunte despre acest subiect, pe care îl vom urmări în continuare, puteți (re)citi AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3