Donaris 930 x 122

budesa

BUDEASA: HAI LA ”FOCUL LUI SUMEDRU”!

Budeasa: Hai la ”Focul lui Sumedru”! Primăria și Consiliul Local al comunei argeșene Budeasa adresează o invitație tuturor cetățenilor din localitate: Hai la ”Focul lui Sumedru”!

Citiți și: Dan Stroe, anunț deosebit de important! Se întâmplă azi

Miercuri, 25 octombrie, cu începere de la ora 17.00, la Plaja Veche din Budeasa se va desfășura a doua ediție a evenimentului ”Focul lui Sumedru”.

Copiii sunt așteptați alături de părinți și bunici pentru a participa la un obicei din străbuni.

Citiți și: Focul lui Sumedru. Amenzi de până la 2500 de lei

Se vor împărți bucate, fructe și must, iar atmosfera va fi animată de formația Cronos.

În noaptea de 25 spre 26 octombrie, dinaintea sărbătorii Sfântului Dimitrie (Dumitru), apărătorul păstorilor, se aprind focuri și tinerii se adună în jurul acestora. Obiceiul se mai păstrează în sate din județele Argeș, Dâmbovița sau Vâlcea.

Pe vremuri, focurile se făceau pe dealuri pentru a fi observate de la distanță. În foc se punea și tulpina unui copac tăiat din pădure ca simbol al zeului care moare și renaște în fiecare an. (Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA