EcoMoto 930×122

ceair

CALVARUL SE MUTĂ SPRE PIAŢA CEAIR! AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE!

Cea mai mare investiţie publică din Piteşti din acest an – şi care va continua şi anul viitor – este așa-numita „regenerare urbană”.

Citiți și: Închisoare pentru șoferii care își ,,rezervă” ilegal locuri de parcare!

Pentru locatarii blocurilor din zona Calea Bucureşti de pe partea dinspre piaţa agroalimentară Ceair greul de-abia acum începe. Lucrările au fost demarate inițial pe sensul de urcare de la Podul Viilor către Centru, iar azi s-a trecut pe partea cealaltă. Deja aleile dintre blocuri sunt „atacate” și timp de câteva zile disconfortul va fi maxim, pentru că şi accesul se va face mai greu. De asemenea, se va trece şi la „spargerea” trotuarelor şi amenajarea parcărilor.

Pe o suprafaţă de aproape 40 de hectare din mai multe zone ale municipiului se lucrează de zor în diverse puncte la reconfigurarea parcărilor, trotuarelor, aleilor dintre blocuri, a locurilor de joacă, a spaţiilor verzi și a iluminatului public. Investiţia este realizată cu fonduri europene şi a stârnit până acum destule nemulţumiri din partea cetăţenilor. Lucrările de regenerare urbană au o valoare totală de circa 90.000.000 de lei, dintre care 70.000.000 reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Guvernul României a contribuit cu aproximativ 15.000.000 de lei, iar autorităţile locale au cofinanţat proiectul cu 1.750.000 de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este 14 martie 2015.

Citiți și: Regenerarea urbană a Piteștiului: Proiect de peste 1 milion și jumătate de €, finalizat!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90